Σάββατο 30 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Παράσταση διαμαρτυρίας για τους συμβασιούχους

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εσωτερικών
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εσωτερικών
Με βασικό στόχο και αίτημα κανείς συμβασιούχος να μην απολυθεί, να παραμείνουν όλοι στις θέσεις εργασίας τους και να αποκτήσουν μόνιμη και σταθερή δουλειά, η Δημοτική Αρχή Πετρούπολης μαζί με το σωματείο και τους ίδιους τους εργαζόμενους προχώρησαν χτες σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών.

Στην είσοδο του υπουργείου οι εργαζόμενοι του δήμου ανάρτησαν πανό που έγραφε: «Οχι στα αντιλαϊκά μέτρα, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» και λίγο αργότερα μια αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον δήμαρχο εκλεγμένο με το ΚΚΕ Θωμά Κοτσαμπά, συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρη Κουκουλόπουλο.

Στη συνάντηση ο δήμαρχος Πετρούπολης ζήτησε να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου - πολλές συμβάσεις έχουν λήξει και αναμένονται και άλλες το αμέσως επόμενο διάστημα - και να παρθεί η απόφαση άμεσα για να μπορούν να λειτουργούν οι υπηρεσίες και οι δομές του δήμου κανονικά ώστε οι κάτοικοι της Πετρούπολης να τις απολαμβάνουν κανονικά. Επεσήμανε, δε, πως σήμερα ο δήμος έχει πολλές οργανικές θέσεις που παραμένουν κενές και καλύπτονται από συμβασιούχους. Αυτό το καθεστώς ομηρίας σε βάρος των εργαζομένων πρέπει να σταματήσει, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρης Κουκουλόπουλος αναγνώρισε πως οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο Δήμο Πετρούπολης καλύπτουν πραγματικές ανάγκες και ότι σε αυτές τις περιπτώσεις οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι μόνιμοι. Ωστόσο, η πολιτική της κυβέρνησης, με τη λογική της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων που τη διέπει, δεν επιτρέπει ουσιαστικά να στελεχωθούν οι υπηρεσίες με μόνιμο προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ