Περιοδεία στο έργο της παραϊόνιας οδού πραγματοποίησαν χτες κλιμάκια των Εργατικών Κέντρων Αγρινίου, Λευκάδας και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων
Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Μάρτη, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν ακόμη και στοιχειώδεις, βασικές ανάγκες των οικογενειών τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι εργαζόμενοι που μένουν σε άλλες περιοχές πέρα από τη Βόνιτσα δυσκολεύονται να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης για να πάνε δουλειά και ορισμένοι από αυτούς αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.
Από την πλευρά της, η εργοδοσία της κοινοπραξίας ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ και ΙΟΝΙΟΣ ΑΕ, που έχει την ευθύνη κατασκευής του έργου μαζί με άλλες εταιρείες του εξωτερικού, επικαλείται για την καθυστέρηση των μισθών τη μη εκταμίευση χρημάτων από το ΕΣΠΑ, την ίδια ώρα που η αρμόδια διεύθυνση του ΥΠΕΧΩΔΕ μετά από σχετική παρέμβαση των Εργατικών Κέντρων Λευκάδας και Αγρινίου διαβεβαιώνει ότι υπογράφτηκαν οι σχετικοί λογαριασμοί που έχει υποβάλει η κοινοπραξία.
Παιχνίδια στις πλάτες των εργατών, με μόνα θύματα τους 210 περίπου εργαζόμενους που μοχθούν καθημερινά δουλεύοντας σε υψηλές θερμοκρασίες για έργα αναγκαία για το λαό, όπως είναι οι οδικοί άξονες, που παραδίδονται προίκα για εκμετάλλευση και χρήση στο μεγάλο κεφάλαιο. Στην απλήρωτη εργασία προστίθεται η εντατικοποίηση της δουλειάς. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν πάνω από 10 ώρες, αφού με τις πλάτες της κυβέρνησης η εργοδοσία, όπως καταγγέλλεται, πήρε άδεια για 9ωρη απασχόληση. Επιπλέον, υποχρεώνει τους εργαζόμενους για πρόσθετη δουλειά μιας ακόμη ώρας και τους κρατά μισή ώρα και από το διάλειμμα. Να σημειώσουμε ότι πριν από περίπου ένα μήνα συνέβη θανατηφόρο εργατικό ατύχημα.
Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση η Ομοσπονδία Οικοδόμων και τα Εργατικά Κέντρα Αγρινίου και Λευκάδας κάλεσαν τους εργαζόμενους να σπάσουν το φόβο και την τρομοκρατία με τον οργανωμένο αγώνα, συστήνοντας εργοταξιακή επιτροπή, διεκδικώντας με την πάλη τους την καταβολή των δεδουλευμένων, ανθρώπινα ωράρια, συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής. Να προχωρήσουν σε αγωνιστικές μορφές διεκδίκησης με ταξικό περιεχόμενο ενάντια στην πολιτική που βαθαίνει την εκμετάλλευση, ενισχύει την ασυδοσία του κεφαλαίου και στον κατασκευαστικό κλάδο.