Τρίτη 19 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Οργανώνονται για την απεργία

Από την περιφρούρηση προηγούμενης απεργιακής κινητοποίησης
Από την περιφρούρηση προηγούμενης απεργιακής κινητοποίησης
Την ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ για απεργιακή κινητοποίηση στο 3ο δεκαήμερο του Ιούλη επανέλαβαν χτες οι εκπρόσωποι της ΠΝΟ στους εκπροσώπους της Ενωσης Ακτοπλόων Εφοπλιστών, κατά τη μεταξύ τους συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Από την πλευρά των εφοπλιστών προτάθηκε να μη γίνει απεργία τώρα αλλά... το Σεπτέμβρη!

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης ο Σάββας Τσιμπόγλου, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, επισήμανε την αντιλαϊκή πολιτική σε βάρος των ναυτεργατών και όλων των εργαζομένων και κάλεσε τους ναυτεργάτες «να οργανώσουν τις δυνάμεις τους γιατί η κατάσταση είναι δύσκολη και θα χρειαστούν αγώνες».

Ηδη σε κοινή ανακοίνωσή τους τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία έχουν απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους ναυτεργάτες να μπουν με αποφασιστικότητα στη νέα αυτή απεργιακή μάχη. Εχουν επισημάνει πως επιβάλλεται από τις εξελίξεις το κάθε πλοίο να γίνει κάστρο αντίστασης και αγώνα. Οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και οι νέοι ναυτεργάτες να συγκροτήσουν Επιτροπές Απεργιακού Αγώνα, να οργανώσουν τις δυνάμεις τους σε όλα τα λιμάνια, σε όλους τους ναυτότοπους, σε όλα τα πλοία.

  • Σήμερα Τρίτη η ΠΕΣ/ΝΑΤ καλεί όλους τους συνταξιούχους ναυτεργάτες σε σύσκεψη στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ στις 11 π.μ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ