Τρίτη 19 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Την Πέμπτη η κινητοποίηση για τα ΒΑΕ

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας

Από παλιότερη κινητοποίηση για τα ΒΑΕ
Από παλιότερη κινητοποίηση για τα ΒΑΕ
Σε παράσταση διαμαρτυρίας για τη συρρίκνωση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ), που προωθεί η κυβέρνηση, προχωρούν την Πέμπτη 21 Ιούλη, στις 11 π.μ., στο υπουργείο Εργασίας (στη Σταδίου) ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα.

Με επιστολή τους στον υπουργό Εργασίας εκφράζουν την αντίθεσή τους στην ανατροπή του θεσμού των ΒΑΕ και απαντούν στους ισχυρισμούς που προβάλλει η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει την πολιτική της.

Την επιστολή υπογράφουν οι Ομοσπονδίες: Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Μισθωτών Τύπου και Χάρτου, Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Συνταξιούχων ΙΚΑ. Επίσης: Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Γραφείων, Συνδικάτο Καθαριστών - Καθαριστριών Αττικής, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής, Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Αθήνας.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Κύριε υπουργέ

Οι Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα, που υπογράφουμε αυτή την επιστολή, αντιπροσωπεύουμε εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες και εργάτριες που ασφαλίζονται με τις διατάξεις ή όχι των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ).

Η δηλωμένη πρόθεση της κυβέρνησής σας και εσάς προσωπικά να προχωρήσετε σε ανατροπή του θεσμού των ΒΑΕ μάς βρίσκει αντίθετους. Οι λόγοι που προβάλλετε για να αποδείξετε ότι ο θεσμός των ΒΑΕ είναι απαρχαιωμένος, στερούνται επιστημονικής και τεχνικής τεκμηρίωσης.

Η αποτελεσματικότητα του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου, που επικαλείστε, αντικατοπτρίζει τους εκατοντάδες δολοφονημένους εργάτες στους χώρους δουλειάς, χωρίς να καταγράφονται αυτοί που σακατεύονται και οι άλλοι που τους δολοφονεί το άγχος, η αβεβαιότητα, οι συνθήκες ζωής και διαβίωσης, τα ατελείωτα ωράρια, κατάργηση των εργασιακών σχέσεων κλπ.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας, που επικαλείστε, δε βελτιώνει τη ζωή της εργατικής τάξης, ούτε από μόνη της η τεχνολογία μπορεί να λειτουργεί στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης των λαϊκών αναγκών. Αυτό θα συνέβαινε αν είχαμε μείωση των ωρών εργασίας, μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, αύξηση μισθών και ημερομισθίων, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, που συνολικά θα εξασφάλιζαν την καλυτέρευση της ζωής των εργατών.

Αντίθετα, η εξέλιξη της τεχνολογικής ανάπτυξης συμβάλλει στην πρώιμη φθορά της ζωής των εργατών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κύμα αντιδράσεων(2013-04-20 00:00:00.0)
Δράση για την υπεράσπιση των ΒΑΕ(2011-09-06 00:00:00.0)
Τιμητική εκδήλωση στα 30 χρόνια από τη δολοφονία της(2010-07-28 00:00:00.0)
Εκδήλωση για την Σωτηρία Βασιλακοπούλου(2010-07-22 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2009-11-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ