Τρίτη 19 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
Δεσμεύσεις για την πληρωμή των εκπαιδευτικών ΙΕΚ

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών έκανε παράσταση για το θέμα στη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης

Σε εκκρεμότητα συνεχίζει να είναι το θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων στους εκπαιδευτικούς των δημοσίων ΙΕΚ, που φτάνουν να είναι απλήρωτοι έως και δυόμισι χρόνια! Η υπόθεση αυτή αφορά πάνω από 6 χιλιάδες εκπαιδευτικούς ωρομίσθιους, που απασχολούνταν σε πάνω από 100 ΙΕΚ σε όλη την Ελλάδα.

Την περασμένη βδομάδα για αυτό το θέμα, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης, όπου συναντήθηκε με το γενικό γραμματέα και διευθυντικά στελέχη του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων, που παραδέχτηκαν ότι υπάρχουν οφειλές σε καθηγητές από το 2008 που φθάνουν τα 37 εκατ. ευρώ. Απέδωσαν τη μη πληρωμή σε γραφειοκρατικά προβλήματα, καθώς, όπως διαβεβαίωσαν την αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, τα λεφτά έχουν βρεθεί. Τα αρμόδια στελέχη δεσμεύτηκαν ότι οι καθηγητές των πρώτων ΙΕΚ θα αρχίσουν να πληρώνονται από τα τέλη Ιούλη, ενώ γίνεται προσπάθεια να λήξει η πληρωμή όλων των καθηγητών μέχρι τα τέλη Νοέμβρη.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών κατήγγειλε το γεγονός ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που προσφέρουν εργασία, αλλά δεν πληρώνονται. Απαίτησε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ