Παρασκευή 15 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
Αντιδρούν στο κλείσιμο και τις απολύσεις

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Κοινή στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα, οργάνωσαν χτες, τα Σωματεία Εργαζομένων στους δημόσιους οργανισμούς ΙΓΜΕ, ΟΔΔΥ, ΟΣΚ, ΟΠΕΓΕΠ, ΕΟΜΜΕΧ, ΔΗΜΗΤΡΑ. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην πολιτική της κυβέρνησης η οποία οδηγεί στην κατάργηση των δημόσιων οργανισμών και σε χιλιάδες απολύσεις. Επίσης την Τρίτη 19 Ιούλη, στις 11 π.μ., οι διοικήσεις των Σωματείων θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομίας και την Τετάρτη 20 Ιούλη θα δώσουν συνέντευξη Τύπου.

Συνολικά πρόκειται για 75 οργανισμούς, με τους 11 από αυτούς να κλείνουν ή να συγχωνεύονται - προσώρας, για να κλείσουν αργότερα - μέχρι τα μέσα Αυγούστου και οι οποίοι απασχολούν τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων σε αυτούς. Περίπου τους 6.500 από τους 7.000 συνολικά. Σε συνάντηση των διοικήσεων των Σωματείων με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομίας, Η. Πλασκοβίτη, ο τελευταίος επιβεβαιώνει ότι θα έρθει άμεσα σχετικό νομοσχέδιο, στόχος είναι η δραστική μείωση του μισθολογικού «κόστους» και ότι θα γίνουν απολύσεις.

Στη χτεσινή κινητοποίηση παραβρέθηκε ο Σπ. Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Κόμματος. Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι οι οργανισμοί στους οποίους δουλεύουν οι εργαζόμενοι «έχουν παράξει ένα σπουδαίο επιστημονικό έργο, που καλύπτει συγκεκριμένες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας». Ομως, συνέχισε, το αστικό κράτος που βρίσκεται σε μια πορεία εκποίησης, ιδιωτικοποίησης, εμπορευματοποίησης όλων προχωρά και στη διάλυση αυτών των οργανισμών. «Είμαστε, τόνισε, κατηγορηματικά αντίθετοι με αυτές τις επιλογές. Θεωρούμε ότι όλοι αυτοί οι χώροι δεν θα εξαφανιστούν, απλά θα μεταβιβαστούν στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Θέλουν να αλλάξουν ριζικά τις εργασιακές σχέσεις». Επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. και πως τα σημερινά μέτρα δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία», αλλά απότοκα της Συνθήκης του Μάαστριχτ - που ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ - και όλων των μέχρι σήμερα αποφάσεων των Συνόδων της ΕΕ. Καταλήγοντας κάλεσε τους εργαζόμενους σε συνέχιση του αγώνα, σε πάλη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ