Παρασκευή 26 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
AEK
Πιάνουν δουλιά Γκέραρντ - Σαβέβσκι

Ο Παθιακάκης έφυγε ο Σαβέβσκι ήρθε

Sportidea

Ο Παθιακάκης έφυγε ο Σαβέβσκι ήρθε
«Ενός κακού μύρια έπονται» ή «ουδέν κακόν αμιγές καλού»; Το καθένα από τα λαϊκά ρητά αλλά και ο συνδυασμός των δύο, κατάφεραν στην ΑΕΚ να ισχύει. Το έργο λοιπόν του νέου τεχνικού διδύμου, Γκέραρντ - Σαβέφσκι, και των ποδοσφαιριστών, να περισώσουν ό,τι μπορούν, καθίσταται πολύ δύσκολο. Μετά τη συντριβή από τον Ολυμπιακό, γεγονός που λειτούργησε ως αφορμή-αιτία, ακολούθησε «χιονοστιβάδα» δρώμενων. Εξαγριωμένοι οπαδοί προκάλεσαν ζημιές στο γήπεδο και ο άρτι αφιχθείς από το εξωτερικό διευθύνων σύμβουλος, Π. Στάθης, προανήγγειλε από τα ΜΜΕ ότι θα ζητήσει την παραίτηση Παθιακάκη. Κάτι που ο μυστακοφόρος μάλλον περίμενε. Ισως γι' αυτό δεν πήγε ούτε στο ξενοδοχείο. Συσκέψεις επί συσκέψεων, κρίσεις, επικρίσεις κλπ. Το κλίμα βαρύ και στα αποδυτήρια, με τους ποδοσφαιριστές να... τα 'χουν με τον (πρώην) προπονητή τους.

Χτες το πρωί, λοιπόν, υλοποιήθηκε η προαναγγελθείσα παραίτηση-αποπομπή Παθιακάκη, παρότι επιθυμία πολλών ήταν να γίνει νωρίτερα, μετά τη συνάντηση με τον Παναθηναϊκό, και γι' αυτό υπήρχαν (παρά τις σχετικές διαψεύσεις) επαφές με τον Ολλανδοέλληνα προπονητή. Για το τυπικό της υπόθεσης, η ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι «το συμβόλαιο λύθηκε κοινή συναινέσει. Η ΑΕΚ ΠΑΕ ευχαριστεί τον απελθόντα προπονητή για την προσφορά του. Ανέλαβε τα καθήκοντά του σε μια πολύ δύσκολη στιγμή και ανταποκρίθηκε κατά τον καλύτερο τρόπο (!). Δυστυχώς, οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν επέβαλαν τη σημερινή εξέλιξη χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα ήταν ηθικό και πρέπον να χρεωθεί το σύνολο των ευθυνών».

Το τελευταίο (;) μέρος του έργου αφορούσε στην αντικατάσταση. Οι συζητήσεις των «κιτρινόμαυρων» διοικούντων με τους Γκέραρντ - Σαβέφσκι είχαν αίσιο τέλος και το μεσημέρι ανακοινώθηκε και επίσημα πως «μετά από συμφωνία ανάμεσα στη διοίκηση της ΑΕΚ και τον Τόνι Σαβέφσκι, ο τελευταίος αναλαμβάνει προπονητής της ομάδας. Την πολύτιμη συμπαράσταση από τη θέση του τεχνικού συμβούλου θα παρέχει στο νέο τεχνικό της ομάδας ο Ευγένιος Γκέραρντ». Να επισημάνουμε ότι στο παρασκήνιο γίνεται λόγος για την καλύτερη (αυτή τη στιγμή) αλλά μάλλον μεταβατική (έως το καλοκαίρι) λύση. Και στην... ατμόσφαιρα πλανάται και πάλι το όνομα του Μπάγεβιτς.

Από τη διοίκηση της ΑΕΚ, που φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάντια της ομάδας, ο μοναδικός που βρήκε (έστω και καθυστερημένα) το θάρρος να κάνει μερική αυτοκριτική ήταν ο αντιπρόεδρος Μάκης Αγγελόπουλος: «Μετά την κατάκτηση του τροπαίου (Κύπελλο) χάθηκε κάθε έλεγχος. Ισως έπρεπε να ήμασταν περισσότερο αυστηροί, να ήμασταν πιο κοντά στην ομάδα. Τον τελευταίο καιρό βλέπαμε πως κάτι δεν πήγαινε καλά στην ομάδα. Δεν απέδιδε καλό ποδόσφαιρο. Είμαστε ντροπιασμένοι. Υπήρξε μεγάλη αμηχανία και προβληματισμός ύστερα από τη βαριά ήττα.

Η μεγαλύτερη ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση βαραίνει τη διοίκηση. Ντρέπομαι για τη φετινή πορεία και την ευθύνη πρέπει να την αναλάβουμε εμείς. Ο Παθιακάκης είχε το θάρρος ν' αναλάβει την ΑΕΚ σε μία δύσκολη περίοδο, κατάφερε να αλλάξει το κλίμα στην ομάδα και έφερε το Κύπελλο. Η πρόθεσή μας είναι να συνεργαστούμε όλοι μαζί και στο τέλος της σεζόν να δούμε αν τα χνότα μας ταιριάζουν για να συνεχίσουμε μαζί».

  • Στο μεταξύ, μέσα στο... χαμό η Ενωση πραγματοποίησε την τέταρτη μεταγραφή της. Απέκτησε για 6 μήνες + 4 χρόνια τον Αργεντίνο αμυντικό Ερνάν Εστέμπαν Μεντίνα, που αγωνιζόταν στην Μπόκα Τζούνιορς.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ