Κυριακή 17 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΔΙΗΓΗΜΑ
Βιογραφικό Του Τριαντάφυλλου ΓΕΡΟΖΗΣΗ

Ο Τριαντάφυλλος Γεροζήσης γεννήθηκε στη Λάρισα το 1934. Νεαρός ΕΠΟΝίτης το 1949, άφησε το Γυμνάσιο και κατατάχθηκε στο ΔΣΕ. Τελείωσε τη Νυχτερινή Εμπορική Σχολή Λάρισας το 1964 και συνέχισε τις σπουδές του, ενώ παράλληλα εργαζόταν ως υπάλληλος, εργάτης, πλασιέ, λογιστής και σε άλλες δουλειές.

Εχει πτυχίο του Οικονομικού Τμήματος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας (ΑΣΟΕΕ), πτυχίο της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δίπλωμα Προκεχωρημένων Σπουδών (DEA) του Πανεπιστημίου ΙΙ της Σορβόνης - Παρισιού, Διδακτορικό Δίπλωμα (Doctorat d' Etat) του ιδίου Πανεπιστημίου.

Είναι δικηγόρος Αθηνών και ανήκει στην Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής ως επιστημονικός συνεργάτης.

Στην περίοδο 1993-1999 δίδαξε Συνταγματικό Δίκαιο στη Σχολή Ευελπίδων.

Εργα του χρονολογικά, «Ο τελευταίος», «Τέλος και Αρχή» (Θεατρικό), «Αγκόλα, το κλειδί της Αφρικής», «Η Βουλή των Ελλήνων για το Κυπριακό», μαζί με τους Παντελή Α. και Κουτσουμπίνα Στ. «Κείμενα Συνταγματικής Ιστορίας», «Το Σώμα των Ελλήνων Αξιωματικών (1821-1975)» (Διδακτορική Διατριβή), «Δωδεκάνησα 1947-1997», «Ανταρτόπουλο στο ΔΣΕ», «Επίλεκτο Απόσπασμα της 1ης Μεραρχίας του ΔΣΕ», «Εφοδος στον ουρανό - Οι δύο επιχειρήσεις του ΔΣΕ» Βάλτος - Γράμμος, Μάρτης - Απρίλης - Μάης 1949. Εχει δημοσιεύσει εργασίες του σε περιοδικά και εφημερίδες.

Το σημερινό διήγημα είναι από ανέκδοτο κείμενό του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ