Σάββατο 9 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Κλιμακώνει τον αγώνα για υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ

Απεργία στις 20 Ιούλη, σε περίπτωση που ο ΣΕΒ δεν ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων

Νέα απεργία στις 20 Ιουλίου αποφάσισε σε χτεσινή συνεδρίασή του το ΔΣ της ταξικής Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, απαιτώντας την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, σε περίπτωση που ο ΣΕΒ δεν ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, πραγματοποιεί σύσκεψη στα γραφεία της Ομοσπονδίας την ερχόμενη Παρασκευή 15 Ιούλη, στις 6.30 μ.μ., με τη συμμετοχή όλων των εκλεγμένων στα διοικητικά συμβούλια των σωματείων, με θέμα την καλύτερη οργάνωση της απεργίας και τη στάση του ΣΕΒ.

«Απαιτούμε την υπογραφή τώρα ικανοποιητικών ΣΣΕ», τονίζει η Ομοσπονδία με ψήφισμα - κάλεσμα προς όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου. Και σημειώνει: «Δε θα δεχθούμε καμιά εφαρμογή των βάρβαρων αντεργατικών μέτρων που τσακίζουν τα δικαιώματά μας». Και τονίζει: «Καλούμε όλα τα σωματεία, τις σωματειακές επιτροπές, τους εργαζομένους του κλάδου, τώρα να σφυρηλατήσουμε την ενότητά μας, να εγκρίνουμε με ψηφοφορία, και υπογράφοντας το ψήφισμα - κάλεσμα, την απόφαση της ομοσπονδίας να οργανώσει την πάλη για τη διεκδίκηση υπογραφής ΣΣΕ».

Να σημειωθεί πως η ταξική Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών δεν έχει σταματήσει ούτε στιγμή να παλεύει με όλους τους τρόπους και τα μέσα που διαθέτει για την υπογραφή των κλαδικών ΣΣΕ του 2011, με αναδρομική ισχύ για όλο το 2010. Η πραγματοποίηση της κλαδικής απεργίας στις 2 Ιούνη, όπου τα εργοστάσια του κλάδου «σφραγίστηκαν» από τους εργαζόμενους για μια ολόκληρη μέρα, ήταν μια κορυφαία αναμέτρηση, η οποία συνέβαλε στη σφυρηλάτηση της ταξικής ενότητας του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ