Σάββατο 9 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Επανασύνδεση ρεύματος σε οικογένεια με συνταξιούχο ανάπηρο

Επανασυνδέθηκε η παροχή ρεύματος σε οικογένεια με συνταξιούχο ανάπηρο, ύστερα από τη δυναμική παρέμβαση που έκαναν προχτές στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στον Αγιο Δημήτριο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Το έσοδα της οικογένειας είναι λίγα, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να πληρώσει το λογαριασμό. Η σύνταξη αναπηρίας φτάνει μόλις τα 600 ευρώ, ενώ η σύζυγος είναι άνεργη και ο γιος τους είναι φαντάρος. Εφθασαν να χρωστάνε 1.800 ευρώ για ρεύμα και ενώ η ΔΕΗ δεν είχε δεχθεί να γίνει διακανονισμός όταν ο λογαριασμός ήταν στα 1.000 ευρώ.

Χτες η προϊσταμένη του υποκαταστήματος αρχικά προσπάθησε να εκφοβίσει όσους συμμετείχαν στην παρέμβαση - μαζί και το συνταξιούχο - φωνάζοντας την αστυνομία. Στη συνέχεια στο αίτημα για επανασύνδεση πρότεινε το συνήθη διακανονισμό. Δηλαδή η οικογένεια να καταβάλει ως προκαταβολή το 40% του ποσού που χρωστά, πράγμα αδύνατο.

Η επίμονη στάση των αγωνιστικών δυνάμεων και η κατακραυγή που εισέπραξε ακόμα και από τον κόσμο που βρισκόταν στο κατάστημα, την ανάγκασε να δεχτεί - ύστερα από συνεννόηση με τους ανωτέρους της - να προκαταβληθούν 360 ευρώ για να γίνει η επανασύνδεση. Για το υπόλοιπο ποσό υποβλήθηκε αίτημα να καταβληθεί σε δόσεις ανάλογες με τις δυνατότητες της οικογένειας. Θα ακολουθήσει παρέμβαση και στο Δήμο Αγίου Δημητρίου προκειμένου να ρυθμιστούν τα δημοτικά τέλη που οφείλει η οικογένεια μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ