Τρίτη 5 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΣΤΡΟΣ - ΚΑΝ
«Ελεύθερος» εντός ΗΠΑ

ΜΑΝΧΑΤΑΝ.--

Την Παρασκευή, δικαστήριο του Μανχάταν, διατηρώντας αμφιβολίες για την αξιοπιστία της 32χρονης καμαριέρας, αποφάσισε την άρση των περιοριστικών όρων (κατ' οίκον περιορισμό) σε βάρος του πρώην γενικού διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, επιστρέφοντας την εγγύηση 1 εκατομμυρίου δολαρίων αλλά όχι και το διαβατήριό του, καθώς δεν έχουν αποσυρθεί ακόμη επίσημα οι κατηγορίες σε βάρος του για σεξουαλική επίθεση στο γαλλικών συμφερόντων ξενοδοχείο «Σοφιτέλ» στη Νέα Υόρκη το Μάη φέτος. Η υπάλληλος από την Αφρική εμφανίζεται να έπεσε σε αντιφάσεις στις καταθέσεις της και να «ήταν ιεροδούλη», ενώ υπήρξε και υποκλοπή συνομιλίας με καταδικασμένο για εμπόριο ναρκωτικών συμπατριώτη της. Την ίδια στιγμή, βγήκαν και σενάρια, που στην όλη υπόθεση Καν εμπλέκουν και αξιωματούχους της κυβέρνησης Σαρκοζί.

Πάντως, λίγες ώρες μετά την εξέλιξη στη Νέα Υόρκη, η Γαλλίδα συγγραφέας Τριστάν Μπανόν δήλωσε ότι πρόκειται να καταθέσει μήνυση για απόπειρα βιασμού από τον Στρος-Καν το 2002. Η 22χρονη τότε Τριστάν είχε αποθαρρυνθεί από τη μητέρα της - περιφερειακή σύμβουλο του «Σοσιαλιστικού Κόμματος» για τη δυτική Γαλλία - να καταθέσει μήνυση. Πάντως, ο Καν δήλωσε ότι θα καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση.

Η όλη εξέλιξη στις ΗΠΑ αναζωπύρωσε τις εκτιμήσεις για πιθανή επάνοδο του Καν στην πολιτική ζωή της Γαλλίας, ωστόσο εκπρόσωπος του Στρος Καν το θεώρησε απίθανο. Σημειώνεται ότι η προθεσμία για υποψηφιότητα για το χρίσμα των «σοσιαλιστών» στις προεδρικές εκλογές λήγει στις 13 Ιούλη, πέντε ημέρες πριν από την επόμενη προγραμματισμένη εμφάνισή του στο δικαστήριο που αναμένεται να αποφασίσει αν θα απαλλαγεί οριστικά από τις κατηγορίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ