Πέμπτη 25 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ψάχνοντας για... εθελοντές

Συνάντηση του πρωθυπουργού με το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας 

«Καλούμαστε να αναπτύξουμε μια πολιτική για τη νέα γενιά, έχοντας τους νέους ως φυσικούς συμμάχους στην προσπάθεια αλλαγής, μεταρρύθμισης και εκσυγχρονισμού της ελληνικής κοινωνίας», ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού σε χτεσινή συνάντησή του με την Εκτελεστική Γραμματεία του λεγόμενου ΕΣΥΝ (Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας). Και είναι φυσικό να αισθάνεται τους κουστουμάτους εκπροσώπους του ΕΣΥΝ ως φυσικούς συμμάχους του, αφού πρόκειται για ένα όργανο - δημιούργημα της κυβέρνησής του, χωρίς κανένα ουσιαστικό δεσμό με τη νεολαία, που προάγει τη συναίνεση και το «βόλεμα» στα πλαίσια του σημερινού συστήματος.

Εξάλλου, πώς μπορεί να έχει τους νέους ως φυσικούς συμμάχους ο πρωθυπουργός, όταν τους πετάει μαζικά έξω από το Λύκειο, όταν υποβαθμίζει τις σπουδές και τα πτυχία τους, όταν τους ετοιμάζει ένα μέλλον, όπου το μόνο βέβαιο είναι η ανεργία.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο πρωθυπουργός και στον «εθελοντισμό», ενόψει και της Ολυμπιάδας του 2004, προβάλλοντάς τον «ως δράση που σπάει την απομόνωση των νέων», και κινείται «πέρα κι έξω από τους παραδοσιακούς και κομματικούς σχηματισμούς». Παράλληλα, ο Κ. Σημίτης μίλησε για «αυτονομία» των νέων, λέγοντας ότι η κοινωνία «του 21ου αιώνα θα χαρακτηρίζεται από τις ευαίσθητες και δημιουργικές ατομικότητες του καθενός που θα συγκλίνουν όλες μαζί σ' ένα κοινό όραμα», κατά τον ίδιο στο όραμα του εκσυγχρονισμού. Βέβαια, ο κ. Σημίτης τα είπε όλα αυτά σε σίγουρο ακροατήριο, που ταυτίζεται απόλυτα με τα οράματα της κυβέρνησης και την ουσία της πολιτικής της.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε επίσης ο υπουργός Παιδείας, Πέτρος Ευθυμίου, ο οποίος είπε ότι δεν αναμένεται άμεσα η θεσμοθέτηση του ΕΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ