Τρίτη 28 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Oχι στη φρίκη του Μεσοπρόθεσμου

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στο υπουργείο Εργασίας, αγωνιστική συνέχεια σήμερα στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Οχι στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και στα μέτρα της κυβέρνησης, που λεηλατούν τη ζωή των αναπήρων, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια - Παιδεία - Ειδική Αγωγή, να σταματήσει κάθε πληρωμή για θεραπείες, φάρμακα, υγειονομικό υλικό, τεχνικά βοηθήματα, τροφεία σε παιδικούς σταθμούς και κέντρα Ειδικής Αγωγής, απαίτησαν χτες, με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, ανάπηροι και γονείς και κηδεμόνες της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων.

Κατήγγειλαν ότι οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους βιώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο τα αντιλαϊκά μέτρα των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αρνήθηκε να συναντηθεί με τους ανάπηρους και παρέπεμψε στο διευθυντή του γραφείου του υπουργού. Οι ανάπηροι κατήγγειλαν τον εμπαιγμό και απέκλεισαν για 45 λεπτά την είσοδο του υπουργείου φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Θέλουνε συναίνεση να μας παν στον πάτο, οργάνωση παντού να 'ρθουν τα πάνω κάτω».

Κάλεσαν τους ανάπηρους στην 48ωρη απεργία και το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Η προσυγκέντρωση της ΣΕΑΑΝ είναι στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος.

Η ΣΕΑΑΝ καταγγέλλει: «Το πάγωμα των προσλήψεων και η ακύρωση των ελάχιστων διαγωνισμών που εκκρεμούσαν από το 2008 και αφορούσαν τα ΑμΕΑ, με την ανεργία να ξεπερνά το 95%, οδηγεί τους νέους ανάπηρους κυριολεκτικά σε απόγνωση. Την ίδια στιγμή οι περικοπές σε μισθούς - συντάξεις, αλλά και θεραπείες και υγειονομικό υλικό μετατρέπουν τη ζωή των ανάπηρων και των χρονίως πασχόντων από τις φτωχές λαϊκές οικογένειες σε εφιάλτη».

Σε κατάσταση διάλυσης είναι και οι υπηρεσίες Πρόνοιας και Ειδικής Αγωγής και πάνω από 6.000 εργαζόμενοι στα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι», στα Κέντρα Ειδικής Αγωγής, στα ΚΕΚΑΜΕΑ, στο ΚΕΑΤ παραμένουν απλήρωτοι για 4 - 8 μήνες.

Οι ανάπηροι και γονείς και κηδεμόνες απαίτησαν να καταργηθεί η εγκύκλιος του ΙΚΑ που περικόπτει κατά 50% - 80% την επιδότηση του ανάπηρου για την αγορά των αναγκαίων τεχνικών βοηθημάτων ή τεχνητών μελών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ