Ο εχθρός είναι η νεοφιλελεύθερη εκδοχή του καπιταλισμού και η λύση είναι να βάλει μυαλό η κυβέρνηση και να αλλάξει πολιτική!
Αυτήν την εξωφρενική θέση διατύπωσαν οι κυβερνητικές - εργοδοτικές συνδικαλιστικές πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στη διάρκεια της συγκέντρωσης που έκαναν στο Πεδίον του Αρεως. Μια συγκέντρωση στην οποία συμμετείχαν μερικές εκατοντάδες άτομα, παρά το ότι ορισμένα, τουλάχιστον, αστικά μέσα ενημέρωσης έκαναν φιλότιμες προσπάθειες να τη μεγεθύνουν κατά μερικές χιλιάδες.
Στις ομιλίες και στο ψήφισμα που μοιράστηκε ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός έδωσε το στίγμα του. Στο ψήφισμα καταγγέλλεται η ακραία νεοφιλελεύθερη επίθεση στην οποία οφείλονται, δήθεν, τα προβλήματα των εργαζομένων. Ετσι, προστατεύεται η πραγματική αιτία που είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός σε οποιαδήποτε εκδοχή και ταυτόχρονα καλλιεργείται η ψευδαίσθηση ότι είναι δυνατόν μέσα σε αυτόν να ασκηθούν φιλεργατικές πολιτικές. Ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση στο ψήφισμα διατυπώνεται η... απαίτηση «η κυβέρνηση να αλλάξει ριζικά την εφαρμοζόμενη πολιτική».