Πέμπτη 16 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η μάχη της περιφρούρησης

Η απεργία για τις ταξικές δυνάμεις είναι μια ολοήμερη μάχη και όχι μόνο μια συγκέντρωση. Πριν ακόμα ξημερώσει βρέθηκαν σε χώρους δουλειάς να περιφρουρήσουν το δικαίωμα στην απεργία και να σπάσουν την εργοδοτική τρομοκρατία.

Μια τέτοια μάχη δόθηκε στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας τροφίμων «ΥΦΑΝΤΗΣ» στην Κηφισιά. Οι ταξικές δυνάμεις σχημάτισαν απεργιακές αλυσίδες στις πύλες του εργοστασίου, μίλησαν με τους συναδέλφους τους εργαζόμενους για την ανάγκη συμμετοχής στην απεργία, για την οργάνωση του αγώνα τους και το συντονισμό της δράσης τους με τους άλλους εργαζόμενους. Το «παρών» έδωσαν οι ταξικές δυνάμεις, το Συνδικάτου Φαρμάκου, στη φαρμακοβιομηχανία «ΦΑΜΑΡ» στην Ανθούσα. Το Συνδικάτο έκανε εξόρμηση καλώντας τους εργαζόμενους να απεργήσουν και να διαδηλώσουν με το ΠΑΜΕ. Και εκεί στήθηκαν πηγαδάκια με ζητούμενο την οργάνωση και ανάπτυξη της πάλης.

Από νωρίς το πρωί εργαζόμενοι του εργοστασίου της «TASTY» στον Αγ. Στέφανο, μαζί με μέλη της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών συγκεντρώθηκαν έξω από την πύλη της επιχείρησης για να περιφρουρήσουν την απεργία. Βέβαια, η απόφαση για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση, είχε τέτοια συντριπτική αποδοχή από τους εργαζόμενους, οπότε μόνο «τυπική» ήταν η παρουσία της ομάδας περιφρούρησης, αφού κανένας εργαζόμενος δε θέλησε να πάει στη βάρδια του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ