Κυριακή 5 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Ολοκληρώνεται σήμερα η έκθεση «Ανθρωποι - χρώμα + σίδερο»

Οι αγώνες είναι τέχνη του λαού και η τέχνη όπλο του. Σε αυτήν τη βαθύτερη σταθερή αξία κατακτήθηκε και εξελίχθηκε σε θεσμό η έκθεση εικαστικών και φωτογραφίας «Ανθρωποι - χρώμα + σίδερο», που διεξάγεται μέσα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος για 5η συνεχή χρονιά και σήμερα κλείνει αυλαία, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου που πλημμύρισε το χώρο της Ζώνης.

Στο Πέραμα της ανεργίας, της εγκατάλειψης, της υποβάθμισης της ζωής των εργαζομένων και των κατοίκων, στο Πέραμα της ασύδοτης κερδοσκοπίας των μεγαλοεφοπλιστών, των συγκρούσεων και των ταξικών αγώνων, 172 εικαστικοί δημιουργοί συνάντησαν το μόχθο και τον αγώνα της εργατικής τάξης, καθώς, ποτέ δεν έπαψαν να εμπνέουν την προοδευτική Τέχνη η σκληρή δουλειά, τα προβλήματα και ο αγώνας της εργατικής τάξης.

Η έκθεση πλαισιώθηκε από συναυλίες, παραστάσεις, συζητήσεις, αναδεικνύοντας τη διοργάνωση σε σημαντικό γεγονός για την περιοχή και όχι μόνο.

Σήμερα, η αυλαία της μεγάλης αυτής γιορτής κλείνει με τη συζήτηση «Εργατική τάξη και πολιτισμός», στις 7 μ.μ., ενώ ακολουθεί στις 9 μ.μ., συναυλία με τον Βαγγέλη Κορακάκη. Επίσης, σήμερα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί το Εργαστήριο για παιδιά: ζωγραφική / γλυπτική.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ