Σάββατο 28 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
37ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Ξεκινούν οι εκδηλώσεις

Μαθητικά Φεστιβάλ σε Κεντρική Μακεδονία και Αχαΐα

Eurokinissi

Ανοίγει τα πανιά του το 37ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» με κεντρικό σύνθημα: «Ο δικός σου δρόμος - για τις δικές σου ανάγκες, με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό». Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σεπτέμβρη στην Αθήνα με το κεντρικό Φεστιβάλ, αλλά ήδη οι Οργανώσεις της ΚΝΕ ετοιμάζονται για τις εκδηλώσεις που ξεκινούν από τους χώρους των μαθητών και των νέων εργαζομένων.

Οι κλαδικές Οργανώσεις της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ προγραμματίζουν πολύμορφες εκδηλώσεις, έξω από χώρους δουλειάς και μαθητείας, οι οποίες θα κορυφωθούν με το εργατικό Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στις 31/6-1/7 στο Γεντί Κουλέ, στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα γίνονται ομιλίες, συναυλίες από νεανικά συγκροτήματα και το συγκρότημα της ΚΝΕ, θεατρικά, αφιερώματα, βιντεοπροβολές κ.ά. Για σήμερα και αύριο έχει προγραμματιστεί τουρνουά ποδοσφαίρου για σπουδαστές ΙΕΚ, ΟΑΕΔ και Νυχτερινών.

Με κεντρικό σύνθημα «Επιλέγουμε το δρόμο της ανατροπής, για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει», η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ προγραμματίζει από 11 έως 20 Ιούνη μια σειρά από μαθητικά Φεστιβάλ. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν στις 5 μ.μ. και περιλαμβάνουν αφιερώματα και συζητήσεις για το ρόλο του ταξικού σχολείου στον καπιταλισμό, για την καπιταλιστική κρίση και την πρόταση του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό, συναυλίες μαθητικών συγκροτημάτων, θεατρικά δρώμενα, βιντεοπροβολές, αθλητικά τουρνουά, τουρνουά σκακιού, διαγωνισμό σκίτσου, βιβλιοπαρουσιάσεις και παιδότοπους. Το πρόγραμμα των μαθητικών Φεστιβάλ έχει ως εξής: Στις 11/6 στην πλατεία Κουφαλίων στη Θεσσαλονίκη, στις 16/6 στην Τούμπα και στο θερινό θεατράκι των Σερρών, στις 17/6 στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης και στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης, στις 18/6 στα γήπεδα του μπάσκετ στη Βέροια, στις 19/6 στο πολύκεντρο στα Γιαννιτσά και τη Δευτέρα 20/6 στην πλατεία Ειρήνης στο Κιλκίς.

Στην Αχαΐα

Στις 24 - 25 Ιούνη, στο Παλαιό Αρσάκειο στην Πάτρα, γίνεται το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ με σύνθημα «Επιλέγουμε το δρόμο της ανατροπής για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει». Θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις για τον αθλητισμό, τα ναρκωτικά, για το ρόλο του σχολείου σήμερα καθώς και συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα και καλλιτέχνες.

Πρόκειται για την αρχή των καλοκαιρινών εκδηλώσεων της Οργάνωσης, που προγραμματίζονται σε συνοικίες της πόλης με κορύφωση το κεντρικό διήμερο στις 9-10 Σεπτέμβρη στο Κάστρο της Πάτρας.

Εκδηλώσεις θα γίνουν, επίσης, στην πλατεία Παναχαϊκής (μπροστά από το γήπεδο) στις 10 Ιούνη, στα Προσφυγικά στις 15 Ιούλη, στα Ζαρουχλέικα στις 26 Αυγούστου, στο Αίγιο στις 2 Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ