Πέμπτη 26 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΗ
Συγκέντρωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

Συγκέντρωση ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ πραγματοποιήθηκε χθες έξω από τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης στη Χαλκοκονδύλη. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εργαζόμενοι της ΔΕΗ από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενώ ξεχωριστή παρουσία με δικό του μπλοκ είχε το κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορίνθου. Ακολούθησε πορεία η οποία κατέληξε στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα.

Ο Ηλ. Μαστρολέων, μέλος του Συνδικάτου και του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ, μιλώντας στη συγκέντρωση είπε ότι η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι μέρος της γενικότερης σαρωτικής επίθεσης που έχουν εξαπολύσει η κυβέρνηση και την οποία στηρίζει η ΝΔ. Κερδισμένοι από αυτήν την πολιτική είναι τα μεγάλα μονοπώλια, είπε και πρόσθεσε ότι απαιτείται ενιαία αγωνιστική απάντηση από όλους τους εργαζόμενους και όχι μεμονωμένες ενέργειες. Αναφέρθηκε ακόμα στα ζητήματα της διεκδίκησης ουσιαστικών ΣΣΕ, την επαναφορά των αποδοχών που έχουν περικοπεί και άλλα. Κατέληξε, καλώντας στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ το Σάββατο.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ και επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ, Ν. Φωτόπουλος, αναλώθηκε ξανά στους γνωστούς λεονταρισμούς, για να προβάλει, τελικά, μια «λύση» κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των μονοπωλίων. Δηλαδή, την αποδοχή της πολιτικής απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, αναγκαίος όρος της οποίας είναι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ