Τετάρτη 25 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Στον αέρα» συμβασιούχοι του δήμου

Απορρίφθηκαν χτες το πρωί τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει 228 συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων, κύρια οδηγοί. Το μεσημέρι συνεδρίασε το ΔΣ της Ενωσης Εργατοϋπαλλήλων του δήμου. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο δήμο τόνισαν την ανάγκη για αγωνιστικές κινητοποιήσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί η δουλειά των εργαζομένων, με πρώτη μια 48ωρη απεργία στις 1-2 Ιούνη, κάτι που απέρριψαν οι δυνάμεις της «συναίνεσης» και του συμβιβασμού. Αντ' αυτού μετέβησαν στο γενικό γραμματέα του δήμου να του εκθέσουν το ζήτημα. Ελαβαν μια υπόσχεση ότι θα καθυστερήσει την εκτέλεση της απόφασης για ένα δίμηνο προκειμένου ως τότε να παραμείνουν στη δουλειά.

Στο ενδιάμεσο, ο δήμος θα προτείνει στην κυβέρνηση τριετή παράταση των συμβάσεων με πρόσχημα την ανάγκη καθαριότητας του κέντρου της Αθήνας. Αν δεν το δεχτεί η κυβέρνηση, να δώσει δυνατότητα και στους συμβασιούχους έργου να μπουν ταμείο ανεργίας ή αν προκηρυχθούν πάλι τέτοιες θέσεις εργασίας να τους δοθεί μια ποσόστωση ως έχοντες προϋπηρεσία.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ