Τετάρτη 25 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ ΠΑΣΥ
Να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών, με αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας σε 3 αγροτοσυνδικαλιστές του νομού, που κατηγορούνταν για παρακώλυση συγκοινωνιών στις κινητοποιήσεις που έγιναν το Μάρτη του 2007, στη νέα εθνική οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τους συνδικαλιστές Θ. Κοκινούλη, Χρ. Σιδηρόπουλο και Τ. Τσικόπουλο.

Τη νέα καταδικαστική απόφαση καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Λάρισας της ΠΑΣΥ, στην οποία επισημαίνεται:

«Η ΠΑΣΥ καταγγέλλει τη νέα καταδικαστική απόφαση σε βάρος αγροτών της Λάρισας που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις το 2007 και εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος.

Για πολλοστή φορά επιδιώκουν να υποτάξουν το αγροτικό κίνημα, ώστε να μην αντισταθεί στη λαίλαπα των αντιαγροτικών αποφάσεων της ΕΕ, της ΚΑΠ και των ελληνικών κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που και οι δυο αξιοποίησαν και αξιοποιούν τα αγροτοδικεία ως μέσο τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων μας.

Ηδη, υπάρχουν κλήσεις αγροτών σε απολογία και από άλλους νομούς, για τη συμμετοχή τους σε ανάλογα αγροτικά συλλαλητήρια και κινητοποιήσεις, σε Καρδίτσα, Λάρισα, Κόρινθο κλπ.

Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι οξύνεται η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της, νέα βάρη δισεκατομμυρίων ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι στις πόλεις με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, και πιστεύει ότι με την τρομοκρατία και την ποινικοποίηση, με τα ΜΑΤ και τα αγροτοδικεία θα κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα και τις αντιστάσεις του λαϊκού κινήματος.

Είναι γελασμένη! Ο αυταρχισμός δεν πρόκειται να κάμψει τις αγωνιστικές διαθέσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς αλλά θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές του, πεισμώνει τους αγρότες ακόμη πιο μαζικά και δυναμικά, ακόμη πιο οργανωμένα να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.

Στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - ΔΝΤ αντιπαρατάσσουμε το δικό μας μέτωπο του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ, την κοινή δράση και συμμαχία των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από τη βάρβαρη καπιταλιστική κρίση και τα αντιλαϊκά μέτρα με στόχο την ανατροπή τους και να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας προς όφελος του λαού με κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής, κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, ολόπλευρη ανάπτυξη των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας.

Αυτό αποτελεί το μονόδρομο για μας και περνάει μέσα από τους αγώνες μας που συνεχίζονται ως την ανατροπή της εξουσίας τους.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα το αίσχος των αγροτοδικείων και η ποινικοποίηση των αγώνων μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ