Σάββατο 21 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κορυφώνεται το τουρνουά ποδοσφαίρου

Αύριο Κυριακή, στο γήπεδο της Χωράφας, ο τελικός αγώνας και μεγάλη εκδήλωση με την απονομή των μεταλλείων και μαθητική συναυλία

Σ' αυτήν τη διοργάνωση υπάρχουν μόνο νικητές και διεκδικούν ελεύθερο χρόνο, ελεύθερους χώρους, ζωή χωρίς ναρκωτικά
Σ' αυτήν τη διοργάνωση υπάρχουν μόνο νικητές και διεκδικούν ελεύθερο χρόνο, ελεύθερους χώρους, ζωή χωρίς ναρκωτικά
«Δεν πήγα για το έπαθλο. Ηταν το μήνυμα που με άγγιξε: Οχι σε όλα τα ναρκωτικά. Το θέμα των ναρκωτικών αφορά άμεσα την ηλικία μου, παιδιά στα 15 τους παίρνουν ναρκωτικά, είναι πρόβλημα που συναντώ συχνά. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό, μου αρέσει το ποδόσφαιρο. Μπήκαμε στον αγωνιστικό χώρο και παίξαμε ομαδικά, ήμασταν ένα. Χωρίς τη βία που βλέπουμε στα γήπεδα, χωρίς ναρκωτικά». Χασάν Μόρσι, μαθητής Α' Λυκείου.

«Είδα με την παρέα μου ότι έχει τουρνουά και βρήκαμε επιτέλους ευκαιρία να παίξουμε δωρεάν μπάλα. Αλλιώς για να παίξουμε πρέπει να πληρώσουμε σε ομάδες. Γήπεδα δεν υπάρχουν. Ελεύθερος χώρος δεν υπάρχει. Ελεύθερος χρόνος δεν υπάρχει. Ηθελαν να έρθουν περισσότεροι φίλοι, αλλά είχαν φροντιστήριο, αγγλικά, εξετάσεις. Είναι πολύ όμορφη εμπειρία, στον αγωνιστικό χώρο υπήρχε ομαδικό πνεύμα, προσέχαμε ο ένας τον άλλο. Θα ήταν καλό να παρθούν και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες». Ανδρέας Πούλος, μαθητής Α' Λυκείου.

«Αντί να "θάβουμε" τα συναισθήματα και την ελευθερία μας κάνοντας χρήση ναρκωτικών, είναι καλύτερα να αγωνιζόμαστε για τη ζωή μας και αυτό το σύνθημα έδωσε και η ΚΝΕ. Ετσι όπως είναι το εκπαιδευτικό σύστημα, δεν έχουμε καθόλου χρόνο. Οσα γήπεδα υπάρχουν, δίνονται σε ομάδες για να κάνουν προπονήσεις. Ζούμε σε μια πόλη γεμάτη τσιμέντο, χωρίς χώρους και χρόνο. Γι' αυτό και το τουρνουά ήταν για μας διέξοδος. Συναντηθήκαμε και γνωριστήκαμε με παιδιά που έχουν τους ίδιους προβληματισμούς, τις ίδιες ανάγκες». Γιάννης Μεντρέγκας, μαθητής Β' Λυκείου.

Σε αυτό το τουρνουά δεν υπάρχουν νικημένοι, μόνο νικητές που διαμορφώνουν μια διαφορετική στάση ζωής. Ο «Ρ» μίλησε με τρεις από τους δεκάδες μαθητές που συμμετείχαν στο τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5 - που διοργανώνουν οι Οργανώσεις Δυτικού Τομέα Αττικής της ΚΝΕ και ξεκίνησε πριν μια βδομάδα σε εννέα δήμους της Δυτικής Αττικής - και αναδείχθηκε η «δίψα» των εφήβων για ανάσα και διέξοδο από τη σκληρή πραγματικότητα που ήδη βιώνουν και τους στερεί ελεύθερους χώρους, ελεύθερο χρόνο, ζωή ολόκληρη και όχι με δόσεις.

Το τουρνουά της ΚΝΕ συνεχίζεται σήμερα στο γήπεδο Χωράφας (Περιστέρι, είσοδος από οδό Ιωαννίνων 44) στη 1 το μεσημέρι με τα προημιτελικά και τα ημιτελικά των ομάδων, ενώ αύριο, στο ίδιο γήπεδο, στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί ο μικρός τελικός και ο τελικός.

Μετά τον τελικό θα ακολουθήσει, στις 8.30 το βράδυ, μεγάλη εκδήλωση με την απονομή αναμνηστικών στις 42 μαθητικές ομάδες που συμμετείχαν στο τουρνουά και μεταλλείων και επάθλων στους νικητές. Στις 9 το βράδυ, θα χαιρετίσει στη διοργάνωση η Ελευθερία Βενέτη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η νεολαία με το κεφάλι ψηλά να διεκδικήσει τη ζωή που της αξίζει(2015-06-27 00:00:00.0)
Μαθητικά τουρνουά ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά(2013-04-23 00:00:00.0)
Τουρνουά μπάσκετ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά(2013-04-02 00:00:00.0)
Ξεκίνησε το τουρνουά ποδοσφαίρου για μαθητές(2011-11-22 00:00:00.0)
Τουρνουά ποδοσφαίρου(2011-06-15 00:00:00.0)
Αθλητικό τουρνουά ενάντια στα ναρκωτικά(2000-06-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ