Σάββατο 21 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»
Μορφωτική εκδρομή στο Λαύριο

Από τον αρχαιολογικό χώρο των πλυντηρίων μεταλλευμάτων
Από τον αρχαιολογικό χώρο των πλυντηρίων μεταλλευμάτων
Περιήγηση στην εργατούπολη του Λαυρίου από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας οργανώνει το περιοδικό «Θέματα Παιδείας»την Κυριακή 29 Μάη. Θυμίζουμε ότι το περιοδικό είχε οργανώσει και στο παρελθόν, το 2008, μορφωτική εκδρομή στο Λαύριο με μεγάλη επιτυχία. Αυτή τη φορά η εκδρομή διοργανώνεται σε συνεργασία με το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πειραιά.

Η ημερήσια μορφωτική εκδρομή θα πραγματοποιηθεί με λεωφορείο που θα ξεκινήσει από τον ΗΣΑΠ Πειραιά στις 9 π.μ. Η ξενάγηση θα γίνει το πρωί από τον αρχαιολόγο Θανάση Γεώργιζα, της Εταιρείας Μελετών Λαυρεωτικής, ξεκινώντας από το αρχαιότερο σωζόμενο θέατρο του Θορικού και συνεχίζοντας με την αρχαία τεχνολογία - το πλυντήριο μεταλλευμάτων στο χώρο των ανασκαφών της Καμάριζας. Οι συμμετέχοντες θα επισκεφτούν ακόμη τις αρχαίες και νεότερες στοές των ορυχείων, το Ορυκτολογικό Μουσείο Λαυρεωτικής, καθώς και το Μουσείο Πορσελάνης, που έχουν δημιουργηθεί με το μεράκι του τοπικού Μορφωτικού Συλλόγου.

Το κόστος συμμετοχής στην εκδρομή είναι 8 ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στη γραμματεία του περιοδικού: 210 8213430.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ