Σάββατο 21 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
Κινητοποιήσεις εργαζομένων

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και κοινή πορεία πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι του «Δρομοκαΐτειου» και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) για την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών (υπερωρίες, νυχτερινά, αργίες) που οφείλονται στους εργαζόμενους απ' το Δεκέμβρη 2010, για άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, για αυξήσεις και όχι μειώσεις μισθών, ενάντια στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις νοσοκομείων και στη δραστική μείωση του προϋπολογισμού των νοσοκομείων για το 2011, για να μη γίνει καμία απόλυση στο δημόσιο τομέα κ.ά.

Η κινητοποίηση στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής αποφασίστηκε μετά από γενική συνέλευση την περασμένη Τρίτη, όπου υπερψηφίστηκαν οι προτάσεις των ταξικών δυνάμεων (συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ) για συγκέντρωση κινητοποίηση - πορεία στους δρόμους του Χαϊδαρίου.

Οι εργαζόμενοι των δύο ψυχιατρικών νοσοκομείων πραγματοποίησαν πορεία στην Ιερά Οδό, την οδό Στρατάρχου Καραϊσκάκη και τη Λεωφόρο Αθηνών.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του νοσοκομείου και παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή πραγματοποίησαν χτες και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών που τους οφείλονται απ' το Δεκέμβρη του 2010. Ο διοικητής, για μια ακόμα φορά, είπε ότι υπεύθυνη για την καθυστέρηση είναι η Ενιαία Αρχή Πληρωμών που δεν πρόλαβε να πληρώσει όλα τα νοσοκομεία και ότι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου θα πληρωθούν τον Ιούνη, το Δεκέμβρη και το Γενάρη.

Στο μεταξύ, έληξε χτες η κατάληψη των εργαζομένων του ΕΚΑΒ στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας, καθώς καταβλήθηκαν οι υπερωρίες, νυχτερινά, εξαιρέσιμα, για τους μήνες Δεκέμβρη και Γενάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ