Παρασκευή 19 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οι δραματικές εξελίξεις στο χώρο της προνοσοκομειακής φροντίδας με την πτώση του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ, που πήρε μαζί του πέντε ανθρώπους, έφερε με τον πιο τραγικό τρόπο στην επιφάνεια τις ανεπάρκειες του δημόσιου συστήματος υγείας. Ταυτόχρονα αποκάλυψε τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης που οδηγούν στην απορύθμιση των δομών που λειτουργούν.

Πάνω στα συντρίμμια του ελικοπτέρου στήθηκε ένα σκηνικό απαξίωσης του χαρακτήρα της δημόσιας υγείας, ώστε να παρουσιαστεί ως εναλλακτική λύση το επιχειρηματικό κεφάλαιο. Στο ίδιο σκηνικό εμφανίστηκε προχτές και ο υπουργός Υγείας Αλ. Παπαδόπουλος στο ΕΚΑΒ, που προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και να... διαφημίσει το αντι-ΕΣΥ νομοσχέδιο -βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Βουλή - που διαλύει τα δημόσια νοσοκομεία.

Τις πλευρές αυτές επισημαίνει σε χτεσινή ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Και η επιβεβαίωση αυτών των καταγγελιών ήρθε επίσης χτες με τη δημοσιοποίηση υπομνήματος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ στη Μυτιλήνη, που προειδοποιούσαν ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες κινδυνεύουν ζωές!

«Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να εξαρθεί η δουλιά, μέχρις αυτοθυσίας, χιλιάδων άλλων από το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, που κάνουν το καθήκον τους. Σε αυτό το καθήκον έχασαν τη ζωή τους το προσωπικό και η γιατρός του μοιραίου ελικοπτέρου. Αυτές οι υγιείς δυνάμεις αποτελούν μια βάση, στην οποία πρέπει να στηριχτεί το κίνημα και η πάλη του για ένα πραγματικά δημόσιο σύστημα υγείας για το λαό, που θα καλύπτει δωρεάν, πλήρως, χωρίς περιορισμούς, τις ανάγκες για επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα, πρόληψη, Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και νοσοκομειακή περίθαλψη».

Αυτά τονίζονται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και μεταφέρθηκαν επίσης χτες απ' τα στελέχη και τους βουλευτές του Κόμματος στους χώρους των νοσοκομείων.

Ηδη άρχισαν να εμφανίζονται τα φύτρα της κοινής υπεράσπισης του δημόσιου συστήματος υγείας: Με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) θα γίνει πανελλαδικό συλλαλητήριο την πρώτη μέρα που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το αντι-ΕΣΥ νομοσχέδιο και η πιθανή ημερομηνία είναι στις 30 Γενάρη 2001.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ