Τετάρτη 27 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε εργαζόμενη

Μήνυση σε βάρος του 54χρονου εργοδότη για εξύβριση, απειλή και πρόκληση σωματικών βλαβών κατέθεσε καθαρίστρια του ξενοδοχείου «Κορνήλιος», που βρίσκεται στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η εργαζόμενη ξυλοκοπήθηκε επειδή διεκδίκησε να πληρωθεί άμεσα το δώρο του Πάσχα. Μετά την επίθεση πήγε στο Κέντρο Υγείας Κουφαλίων όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και διαπιστώθηκαν οι κακώσεις στο σώμα της. Μετά την υποβολή της μήνυσης, ο εργοδότης συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σημειώνει: «Το ΚΚΕ καταδικάζει τη βάρβαρη και απάνθρωπη επίθεση που δέχτηκε εργαζόμενη καθαρίστρια από τον εργοδότη της σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης γιατί διεκδικούσε το δώρο του Πάσχα. Αυτό το γεγονός συμπληρώνει το παζλ των αντεργατικών μέτρων κυβέρνησης - τρόικας - κεφαλαίου, αποδεικνύει πως αυτή η πολιτική "ξεσαλώνει" εργοδοσία στην πιο βάρβαρη επίθεσή της.

Η εργατική τάξη χρειάζεται να απαντήσει αποφασιστικά απέναντι στην τάξη των κεφαλαιοκρατών και την εξουσία τους, που καθημερινά τη βασανίζει, ευθύνεται για τα δεινά της.

Το κυνήγι του κέρδους, η κλεψιά του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι οπλίζει το χέρι των εκμεταλλευτών με τα πιο άγρια εγκλήματα. Η εργατική τάξη ένα δρόμο έχει για να απαντήσει: Συσπείρωση με το ΚΚΕ και τις ταξικές δυνάμεις, συμμαχία τώρα με τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και του χωριού για τη συγκρότηση πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας, για να ανατραπούν τα αντιλαϊκά σχέδια, για να ανοίξει ο δρόμος για την κατάργηση του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος, την οικοδόμηση της Λαϊκής Οικονομίας και Εξουσίας, όπου κουμάντο θα κάνουν οι ίδιοι οι παραγωγοί του πλούτου και όχι οι εκμεταλλευτές».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ