Πέμπτη 21 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΗ - ΚΑΠΕ
Παρεμβάσεις «εξοικονόμησης» με επιβαρύνσεις διαρκείας

Μια νέα «μπίζνα» υπέρ της εξοικονόμησης ενέργειας σε βάρος της τσέπης των καταναλωτών προωθεί η κυβέρνηση με το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφτηκε χτες στη Βουλή, παρουσία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη, ανάμεσα στη ΔΕΗ και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Η συνεργασία αφορά το πρόγραμμα «Υλοποίηση επενδύσεων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης στον οικιακό τομέα μέσω της υπογραφής Συμβάσεων Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ)». Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, οι συμβαλλόμενοι «αναλαμβάνουν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, στοχεύοντας στην ενεργειακή αναβάθμιση των νοικοκυριών μέσω παροχής ενεργειακών υπηρεσιών - παρεμβάσεων, που θα αποπληρώνονται σε βάθος χρόνου μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και ανάλογα με το ποσοστό της επιταχυνόμενης εξοικονόμησης ενέργειας».

Ετσι, στο όνομα της εξοικονόμησης, τα λαϊκά νοικοκυριά καλούνται σε παρεμβάσεις που θα τα επιβαρύνουν περισσότερο και σε βάθος χρόνου. Η οποιαδήποτε ωφέλεια προκύψει από την κατανάλωση, θα χαθεί από το κόστος της παρέμβασης, που ίσως τα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο! Το έργο προβλέπει πιλοτική εφαρμογή σε 1.000 περίπου κατοικίες σε πέντε Δήμους της Αττικής (Ηλιούπολη, Αγιο Δημήτριο, Καισαριανή, Περιστέρι και Παλαιό Φάληρο).

Στα υπέρ της παρέμβασης, το υπουργείο συγκαταλέγει την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και τη δημιουργία μιας νέας αγοράς για τον κτιριακό τομέα, τις εταιρείες παραγωγής προϊόντων και συστημάτων, καθώς και τους εγκαταστάτες και τους εφαρμοστές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ