Πέμπτη 21 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ζήτησε πιο ενεργό ρόλο του Frontex στις διώξεις μεταναστών

Eurokinissi

Ενεργό ρόλο του Frontex και στις λεγόμενες επαναπροωθήσεις των εξαθλιωμένων της παγκοσμιοποίησης ζήτησε χτες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής. Ετσι, ο Frontex στο μέλλον θα κληθεί, εκτός από την εφαρμογή των κατασταλτικών πολιτικών παρεμπόδισης της εισόδου στην ΕΕ των ανεπιθύμητων για το κεφάλαιο μεταναστών και προσφύγων, να εκδιώκει από την ΕΕ όσους ζητούν καταφύγιο σε αυτήν.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε χτες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε στα πλαίσια της συνάντησης που είχε με τους ομολόγους του από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, το θέμα θα συζητηθεί στην αντίστοιχη σύνοδο των υπουργών εσωτερικής ασφάλειας των κρατών - μελών της ΕΕ που θα γίνει τον ερχόμενο Μάη. Τη σύνοδο θα απασχολήσει η αναθεώρηση του κανονισμού λειτουργίας του Frontex. Η πρόταση αυτή συζητήθηκε προχτές, κατά τη διάρκεια συνάντησης των υπουργών εσωτερικής ασφάλειας των παραμεσόγειων χωρών της ΕΕ στη Λευκωσία.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνάντησης που είχε ο Χρ. Παπουτσής με τον Βούλγαρο υπουργό εσωτερικής ασφάλειας Τσβετάν Τσβενάτοφ και τον Ρουμάνο ομόλογό του Τραιάν Ιγκάς, συζητήθηκαν οι διαδικασίες ένταξης στη Συνθήκη Σένγκεν των δύο βαλκανικών χωρών, ενώ αποφασίστηκε η συγκρότηση κέντρου επαφής Ελλάδας - Βουλγαρίας, που θα αφορά τον έλεγχο των συνόρων, στο λεγόμενο τριεθνές. Σε αυτό θα κληθεί να συμμετάσχει και η Τουρκία. Επιπλέον, αποφασίστηκε η ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας ανάμεσα στις τρεις χώρες, όπως και η ανάπτυξη δράσεων ώστε να χτυπηθούν κυκλώματα του οργανωμένου εγκλήματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ