Τετάρτη 13 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΑΝΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Με 4 έδρες στο ΔΣ του ΓΕΩΤΕΕ

Σημαντική επιτυχία κατέγραψε το Πανγεωτεχνικό Αγωνιστικό Μέτωπο στις εκλογές του ΓΕΩΤΕΕ (Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας), αφού κατέλαβε 4 έδρες στο νέο ΔΣ, ενώ στην προηγούμενη διοίκηση δεν είχε καμία έδρα.

Σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα, το Μέτωπο έλαβε 459 ψήφους και ποσοστό 9,3% και 4 έδρες, η ΔΑΚΕ έλαβε 1.736 ψήφους και ποσοστό 35% και 6 έδρες, η ΠΑΣΚ έλαβε 1.325 ψήφους και ποσοστό 26,7% και 4 έδρες, η Ενωτική Προοδευτική και Οικολογική Συσπείρωση, που πρόσκειται στον Συνασπισμό, έλαβε 446 ψήφους και ποσοστό 9% και 1 έδρα. Χωρίς να λάβουν έδρα στο ΔΣ, το Ακομμάτιστο ΓΕΩΤΕΕ έλαβε 342 ψήφους, η Επανίδρυση έλαβε 341 ψήφους , η Αριστερή Πρωτοβουλία έλαβε 228 ψήφους , η Γεωτεχνική Ανασυγκρότηση έλαβε 69 ψήφους και ΔΑΔΑ έλαβε 16 ψήφους.

Το Πανγεωτεχνικό Αγωνιστικό Μέτωπο με τη δύναμη που έχει στο νέο ΔΣ δεν υπόσχεται συμβιβασμούς, υπόσχεται μόνο αγώνες για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για τη στήριξη των ανέργων γεωτεχνικών και συντονισμένη πάλη για την ανατροπή αυτής της ολέθριας πολιτικής.

Χαρακτηριστικό των εκλογών που έγιναν την περασμένη Κυριακή, ήταν η πολύ μεγάλη αποχή που έφτασε το 85%, κι αυτό αντικατοπτρίζει το μέγεθος της πολιτικής απαξίωσης και εκφυλισμού του ΓΕΩΤΕΕ από τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες που κατείχαν τη διοίκηση του Επιμελητηρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ