Τετάρτη 13 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΓΑ
Προσπάθεια να κρυφτεί η πραγματικότητα

«Τα ψεύτικα, τα λόγια, τα μεγάλα». Πιστή στην επιλογή της η κυβέρνηση - δια στελεχών ή/και υπηρεσιακών στελεχών της - άλλα λέει με τα λόγια και άλλα κάνει και στον αθλητισμό. Φραστικά - με στόχο τις εντυπώσεις - παρουσιάζεται φιλολαϊκή, ενώ στην πράξη χαρατσώνει τον κόσμο. Ενα ακόμα παράδειγμα δόθηκε χθες (κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου) αναφορικά με το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο του Αγ. Κοσμά. Σε υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής που μετατρέπει τα ΕΑΚ σε επιχειρήσεις και επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τον (ήδη πενιχρό) λαϊκό προϋπολογισμό.

Σε προπαγανδιστικού χαρακτήρα τοποθέτησή του ο γγΑ, Π. Μπιτσαξής, ισχυρίστηκε: «Ο Αθλητισμός είναι δημόσιο αγαθό, αυτό είναι πάγια πολιτική της κυβέρνησης. Ανήκει σε όλους τους Ελληνες, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς αποκλεισμούς, δεν ανήκει μόνο στους πλούσιους, δεν ανήκει μόνο στους ισχυρούς. Ανήκει σε όλους τους πολίτες. Αυτή την πολιτική την κάνουμε πράξη σε όλα τα αθλήματα».

Τι σημαίνει σε πραγματικά ελληνικά η «γλώσσα του ΠΑΣΟΚ»; Μας το εξηγεί ο πρόεδρος του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά, Απ. Ρήγας, ο οποίος - μεταξύ άλλων - είπε (σ.σ. δικός μας ο τονισμός): «... Προτεραιότητα σε δράσεις που συμβάλλουν στην υλοποίηση αυτών των στόχων και κυρίως στην κατεύθυνση της αυτοχρηματοδότησης. Και θέλουμε να σχεδιάσουμε και να παρέχουμε υπηρεσίες, που θα εκλαμβάνονται από τους ίδιους τους χρήστες ως υψηλής αξίας για το κόστος τους, διότι θα υπάρχει κάποιο συμβολικό, συνήθως, κόστος. Θα υπάρχει κάποια οικονομική συνδρομή των ωφελούμενων φορέων, στη βάση κάλυψης, μέρους του λειτουργικού κόστους»... Κατά τ' άλλα ο αθλητισμός είναι δημόσιο αγαθό που ανήκει σε όλους...

Βέβαια ο γγΑ έσπευσε να υποστηρίξει πως «για την άρση κάθε παρεξήγησης, ομοσπονδίες οι οποίες καλλιεργούν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, προφανώς θα επιχορηγούνται για να πληρώνουν το κόστος χρήσης των εγκαταστάσεων». Ας θυμίσουμε μόνο ότι οι επιχορηγήσεις συνεχώς μειώνονται, ενώ ήδη υπάρχουν παραδείγματα (Λάρισα) όπου σωματεία εκδιώκονται για να αξιοποιηθούν οι χώροι από ιδιώτες έναντι υψηλότερων ανταλλαγμάτων... Και επίσης να προσθέσουμε πως οι πολίτες που θα πρέπει να πληρώνουν για να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις δεν επιχορηγούνται, το αντίθετο.

Αναφορικά με την αδειοδότηση των ΠΑΕ, ο γγΑ υποστήριξε ότι σε περίπτωση που η ΕΠΟ δώσει άδεια σε ΠΑΕ και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν δώσει «αυτό σημαίνει ότι η ομάδα αυτή δεν παίζει σε επαγγελματική κατηγορία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ