Πέμπτη 7 Απρίλη 2011 - Κυριακή 10 Απρίλη 2011 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Σηκώνουμε πιο ψηλά τη σημαία του διεθνισμού

Ο χαιρετισμός του ΠΑΜΕ στην εκδήλωση για το 16ο Συνέδριο της ΠΣΟ

Από τις προετοιμασίες του χώρου για τις εργασίες του 16ου Συνεδρίου της ΠΣΟ
Από τις προετοιμασίες του χώρου για τις εργασίες του 16ου Συνεδρίου της ΠΣΟ
«Το ΠΑΜΕ, το ταξικό εργατικό κίνημα, η εργατική τάξη της χώρας μας, σας καλωσορίζει με ιδιαίτερη χαρά στο 16ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας. Είναι μεγάλη τιμή για την εργατική τάξη της πατρίδας μας η διεξαγωγή ενός τόσο μεγάλου συνδικαλιστικού γεγονότος στην Αθήνα.

Χαιρετίζουμε στο πρόσωπό σας τα εκατομμύρια των εργατών και εργατριών που συσπειρώνονται και παλεύουν μέσα από τις γραμμές της ΠΣΟ για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, σε σκληρό αγώνα με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.

Η συνάντησή μας αυτή από όλες τις γωνιές του πλανήτη, την Ασία, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, μέσα από πολλές δυσκολίες και εμπόδια, είναι πολύ σημαντική. Σας καλωσορίζουμε με αδελφική αλληλεγγύη και σηκώνουμε μαζί σας ακόμη πιο ψηλά τη σημαία του διεθνισμού στους κοινούς μας στόχους.

Συναντιόμαστε για να μελετήσουμε την πείρα της πάλης, αλλά και τις συνθήκες μέσα στις οποίες αυτή διεξάγεται, για να πάρουμε αποφάσεις που θα δώσουν ώθηση στο ταξικό κίνημα. Εχουμε όλοι συνείδηση μέσα σε ποιες συνθήκες παλεύουμε, αλλά και συναίσθηση της ευθύνης μας να φτάσουμε ως το τέλος νικητές. Είμαστε σίγουροι, ότι το Συνέδριό μας θα μας εξοπλίσει με νέα δύναμη κι αντοχή.

Η δύναμή μας απορρέει και δυναμώνει από την οργάνωση της ταξικής πάλης σε εθνικό επίπεδο όπου εκδηλώνεται με ένταση η αντίθεση κεφαλαίου - εργασίας.

Η δύναμή μας είναι η διεθνιστική αλληλεγγύη. Η δύναμή μας είναι η συντονισμένη δράση του ταξικού κινήματος σε ενιαία γραμμή πάλης.

Τα μονοπώλια, ο ιμπεριαλισμός, οι ενώσεις τους, οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι με ενιαία και επεξεργασμένη στρατηγική επιτίθενται. Με ενιαία στρατηγική αντεπίθεσης πρέπει να απαντήσουμε. Με ισχυρά Συνδικάτα, ταξικά προσανατολισμένα σε ασυμβίβαστο αγώνα ενάντια στον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής, που δεν έχει να δώσει τίποτε άλλο παρά μόνο κρίσεις, πολέμους, ανεργία, μαζική φτώχεια και εξαθλίωση ως την ανατροπή του. Ο αγώνας θα είναι δύσκολος και μακρύς, αλλά θα είναι νικηφόρος.

Το ταξικό κίνημα της Ελλάδας σας υποδέχεται θέλοντας να σας ενημερώσει ότι στο έδαφος των αρχών της ταξικής πάλης προσπάθησε και προσπαθεί να οργανώσει την εργατική τάξη, τους αγώνες της, να δυναμώσει την ταξική της ενότητα, να προωθήσει την κοινωνική συμμαχία με τα καταπιεζόμενα στρώματα στις δύσκολες συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης, σε αναμέτρηση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, παλεύοντας όχι μόνο για καλύτερους όρους πώλησης της εργατικής δύναμης της εργατικής τάξης, αλλά την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής και λαϊκής οικογένειας με βάση τις ανεπτυγμένες δυνατότητες της εποχής μας. Ανάγκες που απαιτούν ριζικές αλλαγές σε επίπεδο οικονομίας κι εξουσίας.

Στη βάση αυτή το ταξικό κίνημα με τη στήριξη, τη συμβολή της ΠΣΟ ανάπτυξε μεγάλους, μαζικούς μαχητικούς, ταξικά προσανατολισμένους αγώνες, δεκάδες απεργιακές κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις, καταλήψεις ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κυβερνήσεων, των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, της ΕΕ, του ΔΝΤ κλπ.

Σας ευχαριστούμε όλους για την αλληλεγγύη σας και τα μηνύματα συμπαράστασης που στείλατε προς το ΠΑΜΕ για τους αγώνες μας. Η αλληλεγγύη σας μας δίνει δύναμη.

Αυτή η σχέση πρέπει να αναπτυχθεί περισσότερο για να αποκτούν μεγαλύτερο δυναμισμό οι αγώνες και σε εθνικό και σε διεθνές επίπεδο. Εκτιμούμε πολύ την ταξική ιστορική διαδρομή της ΠΣΟ. Τα σοβαρά - σημαντικά βήματα που έκανε τα τελευταία χρόνια μετά από το συνέδριο της Αβάνας.

Το ΠΑΜΕ στήριξε και στηρίζει αυτήν την πορεία. Ιδιαίτερα για το 16ο Συνέδριο και την οικονομική του ενίσχυση απευθυνθήκαμε στους εργάτες και τις εργάτριες της χώρας μας και έκαναν δική τους υπόθεση το καθήκον αυτό.

Το δυνάμωμα της ΠΣΟ είναι αναγκαιότητα. Ολοι πρέπει να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνάμεις.

Μαζί με την ηγεσία της ΠΣΟ πήραμε όλα τα αναγκαία μέτρα, δουλέψαμε με σχέδιο επί δώδεκα μήνες για να προετοιμάσουμε αυτό το συνέδριο. Η μεγάλη συμμετοχή αντιπροσώπων από όλο τον κόσμο δείχνει τη σημασία του συνεδρίου. Εμείς προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Να σας κάνουμε να αισθάνεστε σαν στο σπίτι σας. Ζητάμε την κατανόησή σας για τις αδυναμίες και τις ελλείψεις που σίγουρα θα παρουσιαστούν.

Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω τους Ελληνες εργαζόμενους και άνεργους που έδωσαν από το υστέρημά τους για την οικονομική στήριξη γι΄ αυτό το συνέδριο. Ευχαριστούμε όλους εκείνους, άντρες και γυναίκες που δούλεψαν εθελοντικά για την προετοιμασία και υποσχόμαστε ότι το ΠΑΜΕ θα συνεχίσει σταθερά να στηρίζει και να ενισχύει το διεθνές συνδικαλιστικό κίνημα.

Ετσι με μεγαλύτερη απαιτητικότητα για την οργάνωση της εργατικής τάξης, για το δυνάμωμα των ταξικών αγώνων, αντιμετωπίζουμε τις ευθύνες μας απέναντι στη νέα γενιά των εργατών και εργατριών.

Για την ενίσχυση της ΠΣΟ. Για να μεγαλώσει το ταξικό κίνημα. Νέες δυνάμεις να ενταχθούν, να στρατευθούν, να συσπειρωθούν με την ΠΣΟ.

Αυτό είναι υπόθεση και υποχρέωση όλων μας.

Ζήτω η Εργατική Τάξη της Ελλάδας

Ζήτω η Παγκόσμια Εργατική Τάξη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ