Παρασκευή 25 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Δε θα αφήσουμε σε «χλωρό κλαρί» την αντεργατική πολιτική

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, με αφορμή τα χτεσινά γεγονότα, αναφέρει:

«Μόνο το ψέμα και η προβοκάτσια απέμειναν στους "δούρειους ίππους" της κυβέρνησης και της εργοδοσίας που συνεργάζονται ξεδιάντροπα με εργοδότες, τους συστήνουν να μην πληρώσουν εργάτες που διαμαρτύρονται για μη πληρωμή μεροκάματων για να μη δικαιωθεί το ΠΑΜΕ (επιχειρήσεις ΜΙΝΟΣ, ΑΜΑΣΑ, Αιγύπτιοι αλιεργάτες Μηχανιώνας κλπ.), που προτείνουν δημοσίως σε εργοδότες να προχωρήσουν σε εκ περιτροπής εργασία, δηλαδή μείωση μισθού (επιχείρηση ΕΛΛΕΝΙΤ), που βάζουν πλάτη σε κάθε κυβερνητική πολιτική μέσα από στημένους "κοινωνικούς διαλόγους" και με εγκύκλιό τους στα σωματεία (βλ. ΓΣΕΕ) λένε ότι ο νόμος για τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις, που μειώνουν τους μισθούς, "είναι το τελευταίο που μπορούν να δεχθούν τα σωματεία". Δηλαδή μετά απ' αυτό, τι ακριβώς δεν μπορούν να δεχθούν τα σωματεία;

Σε κάθε περίπτωση όλος ο κόσμος, και τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ, γνωρίζουν ότι το ΠΑΜΕ ξέρει να περιφρουρεί τις κινητοποιήσεις του, για τις οποίες δεν απολογείται σε κανέναν υπάλληλο της κυβέρνησης, αλλά μόνο στους εργαζόμενους. Ηξεραν ότι δε θα εμποδιστεί η είσοδος της υπουργού στο ΕΚΘ, όσο "ανεπιθύμητοι" κι αν είναι οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης.

Η υπουργός "εργοδοσίας" της κυβέρνησης δεν πήγε τελικά στο ΕΚΘ για να μη βρεθεί αντιμέτωπη με τα θύματα της πολιτικής τους, που είναι αποφασισμένα να μην αφήσουν αυτή την πολιτική και τους βαστάζους της σε "χλωρό κλαρί"».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ