Τρίτη 22 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΑΣΚΑΛΟΙ - ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Απεργούν στις 30 Μάρτη

Απεργία στις 30 Μάρτη αποφάσισε τελικά χτες το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων. Τα αιτήματα αιχμής για την απεργία είναι: Οχι στο Νέο Σχολείο, στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις - υποβιβασμούς σχολείων, την κατάργηση των Διδασκαλείων, την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Οχι στο νέο μισθολόγιο - λαιμητόμο και τη σύνδεση μισθού - παραγωγικότητας. Να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΑΔ ώστε να εξασφαλιστεί δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους δικαιούχους. Να πληρωθούν τώρα οι αναπληρωτές του ΕΣΠΑ. Εκτακτη επιχορήγηση για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων τώρα.

Σημειώνεται ότι μόλις την προηγούμενη βδομάδα, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ (ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ - Παρεμβάσεις) είχε καταψηφίσει την απεργία στις 30 Μάρτη, αρνούμενη τη συμπόρευση ακόμα και με τους καθηγητές που επίσης απεργούν εκείνη την ημέρα. Η δε ΠΑΣΚ μέχρι τελευταία στιγμή παρέμεινε πιστή στην κυβερνητική τακτική να μην προτείνει καμία απεργία απέναντι στη λαίλαπα των συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολείων και τη συνολική επίθεση στην Παιδεία.

Μπροστά στις 30 Μάρτη, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους σε παλλαϊκό μέτωπο ενάντια στο νέο σχολείο της αγοράς και σε συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια με το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ