Σάββατο 13 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η ΕΔΕ έλειπε

Το Πανελλήνιο είδε στις οθόνες της τηλεόρασης εκείνη την έρημη έγκυο απ' την Κω να μεταφέρεται εσπευσμένα με το ΕΚΑΒ στην Αθήνα γιατί η μαιευτική κλινική στο νοσοκομείο του νησιού έκλεισε. Και η κλινική έκλεισε γιατί συνταξιοδοτήθηκε και η τελευταία μαία που υπηρετούσε στο νοσοκομείο.

Εκτός απ' το κλειστό μαιευτικό τμήμα, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου της Κω προβλήματα λειτουργίας αντιμετωπίζουν ακόμα στο καρδιολογικό και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας λόγω, επίσης, έλλειψης προσωπικού.

Οι τρομακτικές ελλείψεις προσωπικού είναι η παθογένεια των δημόσιων νοσοκομείων, αλλά στα νησιά έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις.

Κι όμως! Χτες το πρωί ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Χ. Σοφιανός, μιλώντας στο «Μέγκα» εξέφρασε την απορία του για τη μη λειτουργία της μαιευτικής κλινικής στην Κω. Ακόμα κάποιοι προσπαθούν να μεταθέσουν τις ευθύνες στο προσωπικό του υπουργείου Υγείας που απεργεί για την καθυστέρηση της προώθησης της προκήρυξης των θέσεων. Δηλαδή, μια καθυστέρηση ετών επιχειρείται να φορτωθεί στις πλάτες των εργαζόμενων που - εδώ και δύο μήνες - βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις για βελτίωση των αποδοχών τους.

Κι από πάνω ήρθε και μια ΕΔΕ του υπουργείου Υγείας.

Να ελέγξει τι το υπουργείο; Τις δικές του ευθύνες;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ