Τετάρτη 16 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ»
Συνεχίζονται οι παραβιάσεις σε βάρος του ΚΚΕ

Συνεχίζουν οι καναλάρχες την κατάφωρη παραβίαση της πολιτικής πολυφωνίας σε βάρος ειδικότερα του ΚΚΕ, αποσιωπώντας ή ακόμα και διαστρεβλώνοντας συνειδητά τις θέσεις και τις απόψεις του, από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων. Από την άλλη πλευρά ο δικομματισμός κυριαρχεί και μονοπωλεί, ενώ ο ΛΑ.Ο.Σ. συνεχίζει να αποτελεί για τα κανάλια το «αγαπημένο παιδί» λαμβάνοντας ποσοστά κατά πολύ πάνω από την εκλογική του δύναμη. Την ίδια στιγμή το ΕΣΡ βρίσκεται σε κατάσταση... αναμονής, περιμένοντας - για ακόμη μία φορά - πώς θα εξελιχτεί η κατάσταση και τους επόμενους μήνες, προκειμένου να ασχοληθεί με τις παραβιάσεις της πολυφωνίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΣΡ για την τήρηση της πολιτικής πολυφωνίας από τα κανάλια για το Γενάρη, η κυβερνητική προπαγάνδα πρωταγωνιστεί σε όλα τα κεντρικά δελτία ειδήσεων με ποσοστά που αγγίζουν ακόμη και το 65,1% (ΝΕΤ) και το 62,4% (ΣΚΑΪ). Για ακόμη μία φορά «πρωταθλητές» στην αποσιώπηση των θέσεων και των απόψεων του ΚΚΕ αποτελούν τόσο ο ΣΚΑΪ με ποσοστό 3,7% όσο και ο ΑΝΤΕΝΝΑ με 4,6%.

Παράλληλα, πρόστιμα συνολικού ύψους 118.000 ευρώ επέβαλε στη χτεσινή του συνεδρίαση το ΕΣΡ. Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του ΕΣΡ ομόφωνα επέβαλε το ποσό των 80.000 ευρώ στο ΕΧΤRΑ CHANNEL για την εκπομπή «Αποκαλυπτικό δελτίο», όπου ο παρουσιαστής στις 24 και 25/2/2011 καλούσε τους τηλεθεατές στη συγκέντρωση έξω από το σπίτι του Κ. Σημίτη. Το ΕΣΡ, το οποίο επιλήφθηκε του θέματος αυτεπαγγέλτως, έκρινε ότι η προτροπή του δημοσιογράφου για συμμετοχή «δεν αποτελεί είδηση, αφού δεν διοργανώθηκε από κάποιο φορέα, αλλά προέβη σε... εμπρηστικά συνθήματα». Μάλιστα, για την κυρωτική του απόφαση το ΕΣΡ επικαλέστηκε και το άρθρο 15 παρ. 2 του Συντάγματος, όπου αναφέρεται ότι «σκοπός είναι η αντικειμενική ενημέρωση και η πολιτιστική ανάπτυξη», καθώς και το άρθρο 16 του ΠΔ 77/2003 στο οποίο προβλέπεται ότι «δεν πρέπει να προβάλλονται εμπρηστικά συνθήματα».

Το ποσό των 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στο STAR για χρήση γραμμής υψηλής χρέωσης με μικρή γραμματοσειρά. Το ίδιο ποσό, των 15.000 ευρώ, επιβλήθηκε στον LOCAL TV, ο οποίος αν και έχει αδειοδοτηθεί ως ενημερωτικός σταθμός, δεν έχει πρωτογενή δελτία ειδήσεων σε τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά προβάλλει ειδήσεις σε τίτλους.

Για διαφήμιση διαδικτυακού καζίνο, ο τηλεοπτικός σταθμός SENTRA τιμωρήθηκε με 5.000 ευρώ, ενώ στο «Ράδιο Κέρκυρα» επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ για «μη ορθή και αξιοπρεπή συμπεριφορά σε αναφερόμενα πρόσωπα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ