Παρασκευή 12 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
Επιλογές
Μελωδικές προσκλήσεις

Τα τραγούδια της τελευταίας του δισκογραφικής δουλιάς, με τίτλο «Χαμένες Αγάπες», αλλά και παλιότερα, αγαπημένα κομμάτια, συνθέτουν το πρόγραμμα που παρουσιάζει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο «Χάουζ οφ αρτ» (Σαχτούρη 4 και Σαρρή, Ψυρρή). «Από κοντά», λοιπόν, με τον μεγάλο ερμηνευτή, σε ξεχωριστές μελωδικές διαδρομές. Εμφανίσεις: κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή (10.30 μ.μ.).

  • Παρατείνονται (έως τις 28/1) οι συναυλίες της Χαρούλας Αλεξίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Στο «Παράξενο φως» συμμετέχει και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης.
  • Το μουσικό σύνολο «Παλαιινά Σεφέρια» παρουσιάζει αύριο παλιούς κρητικούς σκοπούς και συνθέσεις του, βασισμένες σε παραδοσιακές κρητικές φόρμες, στο «Μπαράκι του Βασίλη» (Διδότου 3 Κολωνάκι). Στον ίδιο χώρο, την Κυριακή φιλοξενείται το σχήμα παλαιάς μουσικής «Lyrae Cantus». Τη Δευτέρα, το συγκρότημα «Υγρόν πυρ» θα παρουσιάσει ροκ τραγούδια.
  • «Περί κρουστών ο Λόγος» από σήμερα στις «Φωνές» (Αρτεμώνος 9, Ν. Κόσμος). Σήμερα και αύριο εμφανίζεται το σύνολο κρουστών «Κρόταλα», με τους: Β. Καρύπη, Π. Κούρτη και Ανδρ. Παππά, προσφέροντας μια σύγχρονη άποψη για την εκτέλεση των παραδοσιακών κρουστών.
  • Ο Χρήστος Θηβαίος εμφανίζεται σήμερα (10.30 μ.μ.), στο «Αν κλαμπ» (Σολωμού 13-15), παρουσιάζοντας τη νέα διάσταση των τραγουδιών που έγραψαν την ιστορία των «Συνήθων Υπόπτων», μαζί με άλλα ξεχωριστά κομμάτια.
  • Τραγούδια της παρέας με τη συμμετοχή της Αλεξάνδρας και της Θεοδοσίας Στίγκα παρουσιάζονται σήμερα (10 μ.μ.), στο Δημοτικό Αναψυκτήριο Ηλιούπολης.
  • «Μουσικά αχνάρια» ονομάζονται οι τρεις μουσικές παραστάσεις του Νίκου Δημητράτου, που ξεκινούν σήμερα (10.30 μ.μ.) στο «Τσάι στη Σαχάρα» (Λαοδικείας 18, Ιλίσια).

  • Αύριο και την Κυριακή (10 μ.μ.) στο «Φούρνο» (Μαυρομιχάλη 168), θα παρουσιαστεί η παράσταση «Hocus - pocus» (α` και β` μέρος για κάθε μέρα, αντίστοιχα). Πρόκειται για μια δράση μουσικού αυτοσχεδιασμού από το σύνολο «μισή ώρα» του Μουσικού Σχολείου του Ιλίου, ένα ηχητικό τοπίο από τους αδελφούς Παυλίδη, ποίηση από τους Κ. Στεργιόπουλο, Γ. Μπέσκο, Δ. Ανδριτσάκη, Σπ. Μισθό και χορό από την Αννα Ζευγολατάκου.
  • Ο Γιώργος Τσίγκος μαζί με τους «Μαύρους κύκλους» θα βρεθούν σήμερα (11 μ.μ.) «Στον αέρα» (κεντρική πλατεία Ηλιούπολης). Αύριο (10 μ.μ.) φιλοξενείται η Sadahzinia με τους «Ακτιβ Μέμπερ».
  • Συνεχίζονται (έως και τις 16 Ιανουαρίου) οι παραστάσεις της «Λιλιπούπολης» στο «Αερικό» (Αγαθάρχου 4-6, Ψυρρή). Οι: Σπύρος Σακάς, Σαββίνα Γιαννάτου, Κατερίνα Γιαμαλή και Πάνος Αθανασόπουλος, με την ερμηνεία τους, δίνουν μια αίσθηση φρεσκάδας, ζωντάνιας και διαχρονικότητας στο έργο.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ