Τρίτη 15 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Ολοι μαζί στις 23 του Φλεβάρη

Στην εντατική προετοιμασία της κινητοποίησης έχουν ριχτεί οι αγωνιστικές δυνάμεις των ΕΒΕ

Τη δυναμική συμμετοχή των αυτοαπασχολούμενων, μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση στις 23 του Φλεβάρη οργανώνουν εντατικά αυτές τις μέρες οι αγωνιστικές δυνάμεις των ΕΒΕ, μετά και το αγωνιστικό κάλεσμα της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) για κλείσιμο των καταστημάτων και συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Στην Αθήνα, η ΠΑΣΕΒΕ καλεί στη συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Ομόνοια. Σε κλείσιμο των καταστημάτων και συμμετοχή στη συγκέντρωση της Ομόνοιας καλεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ). Σε κλείσιμο καταστημάτων καλεί και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων (ΟΕΣΒΔΕΝ). Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου καλεί σε «καθολική πανδημοτική απεργία όλων των κλάδων των ΕΒΕ μαζί με όλους τους εργαζόμενους». Για μια ακόμη φορά, εργαζόμενοι, ΕΒΕ, αγρότες, νέοι και τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από τα σκληρά μέτρα κυβέρνησης και τρόικας, ετοιμάζουν τη συνολική, ενωτική και συντονισμένη απάντησή τους.

«Λουκέτα», χρέη, αναδουλειά, φορολογικά χαράτσια, αλλά και η γενικότερη πολιτική της ακρίβειας, της εμπορευματοποίησης της Υγείας, της υποβάθμισης της Παιδείας, συνιστούν και για τους μικρούς ΕΒΕ το εφιαλτικό τοπίο που διαμορφώνει η κυβερνητική πολιτική. Επισημαίνοντας ότι «κλείνουμε τα μαγαζιά μας για να μη μας τα κλείσουν για πάντα», η ΠΑΣΕΒΕ τονίζει στην ανακοίνωσή της για τις 23 του Φλεβάρη: «Στο χρόνο που πέρασε, χιλιάδες μικρομάγαζα έβαλαν λουκέτο και πολλοί συνάδελφοί μας οδηγήθηκαν στην ανεργία και την εξαθλίωση. Η θέση μας συνεχώς θα χειροτερεύει.

Τα φερέφωνα της κυβέρνησης και των μονοπωλιακών ομίλων, η ΕΣΕΕ, η ΓΣΕΒΕΕ, το ΕΒΕΑ, ο ΣΕΒ και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ καθημερινά μας "γανώνουν" τα αφτιά ότι φταίνε οι πορείες, οι απεργίες και η κακή ψυχολογία που εμποδίζουν τον κόσμο να ψωνίσει.

Και όμως:

  • Οι γειτονιές της Αθήνας και όλης της χώρας ερημώνουν και ο τζίρος πέφτει, χωρίς πορείες και απεργίες.
  • Δεν μπαίνει πελάτης στα μαγαζιά μας γιατί με τις χιλιάδες απολύσεις φούντωσε η ανεργία και η φτώχεια.

Γιατί το χρήμα που άδειασαν από τις τσέπες των λαϊκών στρωμάτων οι πολιτικές της κυβέρνησης της "τρόικας" και της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τη μείωση των μισθών, των συντάξεων, το πρόσφεραν απλόχερα στις τράπεζες, στους βιομήχανους και τα πολυκαταστήματα με νέες φοροαπαλλαγές και προνόμια».

Και καταλήγει η ΠΑΣΕΒΕ: «Με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ. Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2011!!! Απεργούμε. Ολοι στην Ομόνοια 11 το πρωί!!! Για να βάλουμε φραγμό στα νέα μέτρα και στην απάνθρωπη πολιτική τους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ