Τρίτη 8 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Παράσταση διαμαρτυρίας για την άγρια επίθεση σε μετανάστες

Σε ολοήμερη εξόρμηση στην ευρύτερη περιοχή των Μολάων προχώρησαν προχτές Κυριακή μέλη και στελέχη της Γραμματείας Λακωνίας του ΠΑΜΕ, για να στείλουν μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους μετανάστες εργάτες γης, μετά τις πρωτοφανούς αγριότητας επιθέσεις με στειλιάρια και σιδεροσωλήνες που δέχτηκαν τη νύχτα της περασμένης Τετάρτης και Πέμπτης από δεκάδες ακροδεξιά στοιχεία της περιοχής, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί μετανάστες.

Η αφορμή αυτής της ρατσιστικής επίθεσης δόθηκε από δύο περιστατικά, τα οποία συνέβησαν την περασμένη Τρίτη και αποδίδονται σε μετανάστες, χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη αναφορά ή κάποια καταγγελία για κάτι τέτοιο. Σύμφωνα, λοιπόν, με μαρτυρίες κάποιων κατοίκων της περιοχής, δύο μετανάστες φέρονται να έκλεψαν μια τσάντα από μια δασκάλα και λίγο αργότερα κάποιοι άλλοι ...μετανάστες παραβίασαν την πόρτα μιας εκκλησίας και της προξένησαν σοβαρές ζημιές.

Οι μετανάστες, κυρίως μαροκινής καταγωγής, τους οποίους επισκέφτηκε το κλιμάκιο του ΠΑΜΕ στα καταλύματά τους είναι αρκετά τρομοκρατημένοι από τις επιθέσεις που δέχτηκαν. Οι άνθρωποι του ΠΑΜΕ τους διαβεβαίωσαν πως θα σταθούν στο πλευρό τους και ανά πάσα στιγμή θα είναι δίπλα τους σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει, είτε αυτό έχει σχέση με τη δουλειά τους στο χωράφι είτε στους εκφοβισμούς μιας μικρής μειοψηφίας κατοίκων της περιοχής που εμφορούνται από ρατσιστικές διαθέσεις.

Παράλληλα, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ το Σάββατο προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και απαίτησε να συλληφθούν οι δράστες που προχώρησαν σε αυτή την αποτρόπαια πράξη, καθώς και να προστατεύσει τους μετανάστες από τυχόν νέα επίθεση. Επίσης, συναντήθηκε με τη δημοτική αρχή των Μολάων και απέσπασε τη δέσμευση πως το θέμα θα συζητηθεί στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Λακωνίας του ΠΑΜΕ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Απανωτά επεισόδια σε βάρος αλλοδαπών οικονομικών μεταναστών είχαν προηγηθεί το περασμένο καλοκαίρι, με την άγρια επιδρομή άγνωστων μασκοφόρων εναντίον ανύποπτων οικονομικών μεταναστών στον οικισμό Κουσκούνι κοντά στην Αρεόπολη και της περσινής - Φλεβάρης του 2010 - επίθεσης νεαρών ατόμων σε σπίτι στη Σπάρτη που έμεναν αλλοδαποί εργαζόμενοι, με πρόθεση να το κάψουν. Είναι τεράστιες οι ευθύνες τόσο της κυβέρνησης όσο και της αστυνομίας, που με ζήλο παρακολουθούν και χτυπούν λαϊκές κινητοποιήσεις, τη ζωή όμως και την ασφάλεια των Ελλήνων και αλλοδαπών εργαζομένων και των οικογενειών τους δεν μπορούν να προστατέψουν. Η Γραμματεία Λακωνίας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες. Το ΠΑΜΕ επανειλημμένα έχει ζητήσει να δοθεί λύση που θα σέβεται τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών, για νομιμοποίηση (άσυλο, ανθρωπιστικό καθεστώς, άδεια παραμονής) της προσωρινής ή μακροβιότερης παραμονής τους στη χώρα μας, για ίσα δικαιώματα στη δουλειά, Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση, για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, για διευκόλυνση της οικογενειακής επανένωσης ή της οικειοθελούς μετακίνησής τους σε άλλες χώρες της ΕΕ. Μαζί Ελληνες και μετανάστες ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε δικαιώματα και να ανοίξουμε το δρόμο για ριζικές αλλαγές, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για το Σοσιαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ