Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ»
Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στα μονοπώλια

Μαζική σύσκεψη με πρωτοβουλία ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ

Από τη χτεσινή σύσκεψη για τα «κλειστά επαγγέλματα»
Από τη χτεσινή σύσκεψη για τα «κλειστά επαγγέλματα»
Στη διευκόλυνση της δράσης του μεγάλου κεφαλαίου αποσκοπούν τα κυβερνητικά μέτρα για τη λεγόμενη απελευθέρωση των «κλειστών επαγγελμάτων». Αποτελεί τμήμα της γενικότερης πολιτικής για την «απελευθέρωση των αγορών», η οποία έχει ως στόχο την ολοκληρωτική επικράτηση των μονοπωλίων στην οικονομία.

Τα παραπάνω τονίστηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που συνδιοργάνωσαν χτες βράδυ το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) στην αίθουσα συσκέψεων του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Ηταν ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση διαμόρφωσης κοινής τακτικής και κάλεσμα σε δράση ενάντια στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα κυβέρνησης - μονοπωλίων - ΕΕ - ΔΝΤ, με αιχμή το «άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων».

Το σχέδιο αυτό, σημειώθηκε, έρχεται από παλιά. Ξεκίνησε από τη συνθήκη του Μάαστριχτ, συνεχίστηκε με τη συνθήκη της Λισαβόνας και την οδηγία «Μπολκενστάιν» και ολοκληρώνεται με τη στρατηγική «Ευρώπη 2020».

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ φρόντισαν να ενσωματώσουν όλα τα παραπάνω στα προγράμματά τους και από κοινού να τα υλοποιούν. Ηδη, μια σειρά κλάδοι που θίγονται από την «απελευθέρωση» βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Καθήκον του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ είναι το επόμενο διάστημα αυτές οι κινητοποιήσεις να γενικευτούν, να μπουν και οι υπόλοιποι στη μάχη, να συνδυαστούν με τις γενικότερες διεκδικήσεις του συνεπούς συνδικαλιστικού κινήματος.

Με την πλατιά ενημέρωση αυτοαπασχολούμενων - επιστημόνων - εργαζόμενων η μάχη αυτή να συνδυαστεί με την προετοιμασία για την επιτυχία της απεργίας στις 23 Φλεβάρη και τις πολύπλευρες εκδηλώσεις και τα συλλαλητήρια προετοιμασίας της, στις 10 του μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ