Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Με όπλο την απάτη και το ψέμα

Το καλοκαίρι του 2010 προσπαθούσαν να πείσουν την κοινή γνώμη της χώρας ότι τους ζητήθηκε από την τρόικα η μείωση του 13ου και 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα και ότι αυτοί ...αντιστάθηκαν. Εβγαιναν τότε τα κυβερνητικά παπαγαλάκια και διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι δεν προτίθενται να θέσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θέμα μείωσης των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα.

Την προηγούμενη Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομικών - σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ - δύο ημέρες πριν από την έκτακτη σύνολο κορυφής της ΕΕ, όπου και θα συζητηθούν τα νέα μέτρα δρακόντειας λιτότητας, δήλωσε ότι «η ανταγωνιστικότητα περνάει και από το κόστος εργασίας», στέλνοντας έτσι μήνυμα ότι κυβέρνηση και ολιγαρχία της χώρας είναι πρόθυμες να υιοθετήσουν άμεσα και το νέο πακέτο πανευρωπαϊκής λιτότητας, που απειλεί να γυρίσει τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους στην εποχή των παγετώνων.

Οτι η σημερινή κυβέρνηση είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου δε χωρά κουβέντα, έχει αποδειχθεί πολλές φορές. Οτι τα μέτρα δεν τα επέβαλε η τρόικα, αλλά είναι στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ το λένε οι ίδιοι και ο πρωθυπουργός. Οτι συναποφασίζουν τέτοια μέτρα στην ΕΕ, ε, αυτό πια δε χρειάζεται απόδειξη. Αυτό που προσπάθησαν να αποφύγουν το 2010, προβάλλοντας αντίσταση - στάχτη στα μάτια στις περικοπές μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ήταν η ενιαία στάση των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα κατά των μέτρων του μνημονίου. Και ενώ «έσφαζαν στο γόνατο» τους μισθούς του δημόσιου τομέα και προωθούσαν τις ανατροπές στις πρώην ΔΕΚΟ, έκλειναν πονηρά το μάτι στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και τους έλεγαν: «Μη φοβάστε, εσάς δεν πρόκειται να σας πειράξουμε. Με τους ...υψηλόμισθους του Δημοσίου τα έχουμε». Επιστράτευσαν δηλαδή την απάτη και το κοινό ψέμα, προκειμένου να κρατήσουν διαιρεμένους τους εργαζόμενους.

Και αφού ξεμπέρδεψαν σε πρώτη φάση με το δημόσιο τομέα, έκριναν ότι ήλθε και η σειρά του ιδιωτικού. Ενιαία να τους πληρώσουν οι εργαζόμενοι παλεύοντας για κάλυψη των αναγκών των οικογενειών τους, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής με ρότα την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ