Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέες πρεμιέρες

Ο θίασος «Πόλις» παρουσιάζει στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης 104 την παράσταση «Τσέχωφ - Κνίπερ: Η αλληλογραφία». Σκηνοθεσία Ελένης Γεωργοπούλου, μετάφραση Χριστίνα Μπάμπου - Παγκουρέλη, σκηνικά - κοστούμια Κλαιρ Μπρέισγουελ, κίνηση Νικολέτα Ξεναρίου, μουσική Απόστολος Λεβεντόπουλος. Παίζουν: Αιμιλία Βάλβη, Κωνσταντής Μιζάρας. Η παράσταση βασίζεται στην αλληλογραφία του Αντον Τσέχωφ με την ηθοποιό και σύζυγό του Ολγα Κνίπερ. Η διασκευή προέκυψε από τις πρόβες, με αφορμή το έργο της Carol Rocamora «Παίρνω το χέρι σας στο δικό μου», σε μετάφραση της Χριστίνας Μπάμπου - Παγκουρέλη και υλικό από βιογραφίες του Τσέχωφ, τα διηγήματά του, την αλληλογραφία του, αναμνήσεις της Κνίπερ, κ.ά. Η γνωριμία του Τσέχοφ με την Κνίπερ, τον Απρίλη του 1898 στην ανάγνωση του «Γλάρου», οδήγησε σε έρωτα και σε γάμο. Η αναγκαστική απόσταση που τους χώριζε - ο μεγάλος συγγραφέας λόγω φυματίωσης ζούσε αναγκαστικά στη Γιάλτα, ενώ η ηθοποιός έπαιζε στη Μόσχα, καταγράφεται άλλοτε δραματικά κι άλλοτε με χιούμορ.

  • «Η πινακοθήκη των ηλιθίων» του Νίκου Τσιφόρου ανεβαίνει στο «Studio Mαυρομιχάλη», κάθε Δευτέρα - Τρίτη, από το θίασο «Οίστρος». Ενας άνθρωπος με φαντασία σχεδιάζει ένα παράξενο πείραμα. Βάσει τηλεφωνικού καταλόγου αναμιγνύει έναν άνδρα, μία γυναίκα, τον έρωτα, το χρήμα και την ανθρώπινη ηλιθιότητα. Επεξεργασία κειμένου - σκηνοθεσία: Γιάννης Μιχαλόπουλος. Σκηνικά - κουστούμια: Νίκος Κουρνιάτης. Παίζουν: Χρήστος Θεοχαρόπουλος, Μαργαρίτα Καστρινού, Γιάννης Μιχαλόπουλος. Για 16 μόνο παραστάσεις.
  • Mέχρι τις 20/2 παρατείνονται οι παραστάσεις του έργου «Δαίμονες» του Λαρς Νορέν, στο «Θέατρο του Ηλιου». Μετάφραση - διασκευή: Πάνος Παπαγεωργόπουλος. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Γιαμλόγλου. Σκηνικά: Εφη Ζυγούρη. Κοστούμια: Σοφία Κοτσίκου, Κατερίνα Χαλιώτη, Τάσος Δήμας. Μουσική: Γιάννης Πλαστήρας. Φωτισμοί: Μαριάννα Κοντούλη. Παίζουν: Ερατώ Πίσση, Πάνος Παπαγεωργόπουλος, Φανή Παναγιωτίδου, Ορέστης Δικαίος.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ