Προχωρά η νέα χιλιετία, προχωρά και ο Γενάρης, προσπαθώντας να προσαρμοστεί στη νέα χρονιά, στο Ευρώ, και σε ό,τι άλλο νέο και παλιό τον περιμένει. Φυσικά, δεν είναι ώρα για μελαγχολίες, για ανησυχίες και αγωνίες. Είναι Κυριακή, είναι η δική μας μέρα και θα προσπαθήσουμε να την περάσουμε όσο πιο μεθυστικά και ανώδυνα γίνεται. Κοκτέιλ λοιπόν:
Εσύ, εγώ, εμείς: Χτυπάμε ξεχωριστά το ασπράδι και τον κρόκο του αβγού. Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε ρούμι και λίγη ακόμη ζάχαρη. Γεμίζουμε τα ποτήρια έως το 1/3. Προσθέτουμε καυτό γάλα, ρούμι, κονιάκ και τα πασπαλίζουμε με λίγο μοσχοκάρυδο.
Τι κι αν ξεχάσαμε να το ετοιμάσουμε ακριβώς ανήμερα των Χριστουγέννων; Υπάρχει πάντα χρόνος, έστω και μετά από μερικές βδομάδες για να το απολαύσουμε. Μα θα πρέπει πρώτα να το ετοιμάσουμε: Θα βάλουμε από 4 γαρίφαλα σε κάθε πορτοκάλι και θα τα ψήσουμε στο φούρνο, ώστε να μαλακώσει η φλούδα τους. Τα τοποθετούμε σε μια σουπιέρα και ρίχνουμε 1/2 κονιάκ και 1/2 ρούμι, ζάχαρη όση θέλουμε και τα ανακατεύουμε. Ανάβουμε ένα σπίρτο και τα φλαμπάρουμε για μερικά λεπτά. Τα σβήνουμε και τα περιχύνουμε με Μηλίτη. Τα πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο και κανέλλα. Εις υγείαν, λοιπόν.