Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απεργίες στον Τύπο και τα ΜΜΕ

Κάλεσμα να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι απευθύνει η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ, με αποφάσεις των Ενώσεων και των Ομοσπονδιών του κλάδου την ερχόμενη Τετάρτη 15 Δεκέμβρη, συμμετέχοντας στην πανεργατική απεργία. Παράλληλα, οι Ενώσεις και οι Ομοσπονδίες του κλάδου αποφάσισαν την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο, 17 και 18 Δεκέμβρη την κήρυξη 48ωρης απεργίας σε όλο τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, που αποφάσισε τη συμμετοχή της στην 24ωρη και 48ωρη απεργία, σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι κλιμακώνεται ο αγώνας ενάντια στη σφοδρή και κλιμακούμενη αντεργατική επίθεση κυβέρνησης, εργοδοσίας, τρόικας και όλου του μαύρου μετώπου που στηρίζει αυτή την επίθεση. «Αυτή η επίθεση είναι ενιαία σε όλη την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, εκφράζεται τώρα με ένα Νόμο τερατούργημα που πάει στη Βουλή για ψήφιση και καταργεί τις ΣΣΕ, μειώνει δραστικά μισθούς και δικαιώματα των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, καταργούνται κοινωνικές υπηρεσίες», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Επιρρίπτει ευθύνες στην «ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), που είναι συνένοχη σε αυτό το έγκλημα, πήρε μέρος όλα αυτά τα χρόνια στους στημένους κοινωνικούς διαλόγους περνώντας μέσα στο κίνημα τη συναίνεση και την υποταγή στη στρατηγική του κεφαλαίου, τελευταία συμφώνησε στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων με το ΣΕΒ, να μην εφαρμόζονται οι ΣΕ σε επιχειρήσεις που έχουν πρόβλημα. Οι αγωνιστικές τουφεκιές είναι μέσα στην τακτική τους, να εκτονώσουν και να χειραγωγήσουν τους εργαζόμενους».

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας καλεί όλους τους εργαζόμενους να τους εγκαταλείψουν, να τους γυρίσουν τώρα την πλάτη, σημειώνοντας: «Μπροστά σ' αυτή τη βάρβαρη επίθεση δεν θα υποκύψουμε, δεν θα συμβιβαστούμε, οργανώνουμε τον αγώνα ενιαία, χώρο το χώρο δουλειάς. Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων δεν θα περάσει, ο νόμος τερατούργημα να μείνει στα χαρτιά, με τον αγώνα μας να δεχτεί ισχυρά πλήγματα η πολιτική του κεφαλαίου, στην πορεία για την ανατροπή, για να ανοίξει η προοπτική του άλλου δρόμου ανάπτυξης που έχουν ανάγκη η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα».

Καλεί επίσης όλα τα σωματεία, όλους τους εργαζόμενους στο χώρο του Τύπου και πάρουν μέρος στην απεργία με αιτήματα: Να βάλουμε φραγμό στην κλιμακούμενη αντεργατική επίθεση. Απαντάμε αγωνιστικά στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία των εργοδοτών για μείωση μισθών. Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ για το 2010.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ