Παρασκευή 29 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
Νέο σχέδιο: ΑΝΕΡΓΟΙ = ΠΕΛΑΤΕΣ του ΟΑΕΔ

Σε επιχείρηση που θα λειτουργεί στα πλαίσια του «ανταγωνισμού» και θα αντιμετωπίζει τους ανέργους σαν «πελάτες», μετατρέπει τον ΟΑΕΔ η κυβέρνηση, ανοίγοντας το δρόμο στην ιδιωτικοποίησή του, με το Επιχειρησιακό Σχέδιο για το λεγόμενο εκσυγχρονισμό του Οργανισμού που παρουσιάστηκε χτες σε σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας.

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο που συνέταξε η εταιρία KPMG επεξεργάζεται πέντε σενάρια, επικρατέστερο από τα οποία είναι αυτό, που προβλέπει το διαχωρισμό των υπηρεσιών του Οργανισμού σε βασικές και εξατομικευμένες, σύμφωνα με τις οδηγίες περί ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τις κρίσιμες λειτουργίες του Οργανισμού, αναλαμβάνουν τρεις θυγατρικές του υπό τη μορφή ανώνυμων εταιριών, οι οποίες και θα διαχειρίζονται τα τεράστια κονδύλια της επαγγελματικής κατάρτισης και θα έχουν στη διάθεσή τους τη μεγάλη υποδομή, περιουσία και τεχνογνωσία του.

Με το σχέδιο αυτό, αποτελεί παρελθόν ο δημόσιος και ενιαίος ΟΑΕΔ και το μέγα ζήτημα της ανεργίας φεύγει από τα χέρια των δημόσιων υπηρεσιών και γίνεται αντικείμενο και νομιμοποιημένης πλέον κερδοσκοπίας. Την πολιτική της κυβέρνησης καταδικάζουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ