Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Πολύνεκρη επίθεση σε συμβούλιο φυλάρχων

ΠΕΣΑΒΑΡ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ - ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Δεκάδες νεκροί είναι το αποτέλεσμα της χτεσινής διπλής επίθεσης αυτοκτονίας στην περιοχή των φυλών του Βορειοδυτικού Πακιστάν, σε κυβερνητικό κτίριο, όπου διεξαγόταν συνέλευση των φιλο-κυβερνητικών ομάδων από φυλές της περιοχής Γκιλνάι, οι οποίοι αντιτίθενται στους Ταλιμπάν. Οπως αναφέρουν οι αρχές ασφαλείας του Πακιστάν, οι καμικάζι ήταν μεταμφιεσμένοι σε αστυνομικούς, ενώ οι πρεσβύτεροι των φυλών συνεδρίαζαν προκειμένου να απαντήσουν στο αίτημα της κυβέρνησης του Ισλαμαμπάντ να συνταχθούν με τον κυβερνητικό στρατό και να πολεμήσουν ενάντια στους «Ταλιμπάν».

Περισσότεροι από 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 100. Ακόμα πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν χτες σε επιθέσεις αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο χωριό Κουσάλι, όταν χτυπήθηκαν ένα κατάστημα και ένα όχημα, χωρίς να είναι γνωστές οι ταυτότητες των νεκρών.

Παράλληλα, το Σάββατο ο στρατός του Πακιστάν δήλωσε ότι υποστηρίζει την πολιτική κυβέρνηση της χώρας, παρά τις πληροφορίες των ΗΠΑ που ανέφεραν ότι σχεδιάζεται πραξικόπημα, με στόχο την ανατροπή του Προέδρου, Ασίφ Αλί Ζαρντάρι.

Οι επιθέσεις αυτοκτονίας συνεχίζονται και στο Αφγανιστάν, όπου την Κυριακή, καμικάζι ανατινάχθηκε σε αγορά της επαρχίας Γκαρντέζ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο κατοχικοί στρατιώτες και δύο Αφγανοί των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ ακόμα 20 ήταν οι τραυματίες.

Ταυτόχρονα με την κλιμάκωση του πολέμου από τις κατοχικές δυνάμεις, οι Αφγανοί δείχνουν να δυσπιστούν όλο και περισσότερο απέναντι στις αμερικανο-ΝΑΤΟικές δυνάμεις κατοχής και τα αποτελέσματα του 10ετούς πολέμου, ενώ παράλληλα απορρίπτουν και τους χειρισμούς της κυβέρνησής τους. Αντίστοιχα αυξάνονται αυτοί που χαρακτηρίζουν τις επιθέσεις εναντίον των κατοχικών στρατευμάτων από δυνάμεις των Ταλιμπάν «δικαιολογημένες», με το 49% να ζητά την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από τη χώρα.

Τέλος, οι βρετανικές κατοχικές δυνάμεις εξετάζουν το ενδεχόμενο αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές να ευθύνονται για το θάνατο Βρετανού κατοχικού στρατιώτη στο Αφγανιστάν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ