Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κλείνουν 9 σφαγεία

To κλείσιμο 9 σφαγείων που δεν πληρούν τους όρους που θέτει η κοινοτική και εθνική νομοθεσία, ανακοίνωσε πρόσφατα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Από αυτά τα 8 σφαγεία είναι Δημοτικά.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι σύμφωνα με όσα προέκυψαν από επιτόπιους ελέγχους των κτηνιατρικών υπηρεσιών, τα σφαγεία που δεν πληρούσαν τις νόμιμες προδιαγραφές και αναστέλλεται η λειτουργία τους είναι: ΑΙΤΩΛΙΑΣ & ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΘΕΡΜΟΥ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΑΓΙΑΣ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΜΕΤΣΟΒΟΥ. ΛΕΣΒΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΕΡΕΣΟΥ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ. ΧΑΝΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΦΑΓΕΙΟ Σ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ & ΥΙΟΙ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ.

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα σφαγεία ευθύνονται οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και στην περίπτωση των δημοτικών σφαγείων δεν έδωσαν την απαιτούμενη χρηματοδότηση ώστε να μπορέσουν να εκσυγχρονιστούν. Το μάρμαρο βέβαια θα το πληρώσουν οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι, που θα επιβαρυνθούν σε πολλές περιπτώσεις για μεταφέρουν τα ζώα τους ή να πουλήσουν τα ζώα τους σε ακόμα πιο χαμηλές τιμές επειδή οι έμποροι θα επικαλούνται την αύξηση του κόστους μεταφοράς, ενώ επίσης η όλη κατάσταση λειτουργεί σε όφελος των μεγάλων ιδιωτικών σφαγείων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ