Κυριακή 21 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εκπρόσωποι των μετόχων

Τη μία ανακοίνωση μετά την άλλη βγάζει η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ που με τους γραφικούς, πλέον, βρυχηθμούς της προσπαθεί να κάνει ότι αγωνίζεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ομως μέσα στις ίδιες τις ανακοινώσεις, είναι καθαρό ότι νοιάζεται για το καλό των μετόχων της ΔΕΗ και των «καλών» καπιταλιστών. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της ταυτίζεται πλήρως με τους εκμεταλλευτές λέγοντας: «...εμείς, αλλά και οι μέτοχοι δε θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια». Πιο κάτω ξεκαθαρίζει: «Κύριοι της κυβέρνησης, η ανάπτυξη του τόπου θα έρθει με επενδύσεις και όχι με αρπαχτές μιας σειράς αεριτζήδων, όπως αυτές που γίνονται εδώ και ενάμιση χρόνο στην εμπορία λιανικής. Τον επενδυτή που βάζει τα λεφτά του, που παίρνει ρίσκο, που δημιουργεί θέσεις εργασίας, ναι να τον σεβαστούμε. Τον αεριτζή όμως όχι, θα τον σταματήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις». Δηλαδή καλλιεργούν την αντίληψη πως το ξεπούλημα της ΔΕΗ και συνολικά του δημόσιου πλούτου είναι ζήτημα «αεριτζήδων» και όχι στρατηγική επιλογή και προτεραιότητα των κομμάτων και κυβερνήσεων της πλουτοκρατίας.

Αυτή είναι η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Παλεύει για ένα «καλό» καπιταλισμό, για ορθές πρακτικές - όπως θα έλεγαν οι τεχνοκράτες - εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτή η πλειοψηφία και κάθε συνδικαλιστική πλειοψηφία των δυνάμεων του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού είναι, ξεκάθαρα πια, εχθρός των εργατών και των αναγκών τους και ως τέτοιους πρέπει να τους αντιμετωπίζουν οι εργάτες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ