Κυριακή 21 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ωμή στοχοποίηση του εχθρού - λαού

Το «νέο» ΝΑΤΟ έρχεται να πολεμήσει τις «ακραίες πολιτικές θέσεις - κινήματα ανά τον κόσμο» δήλωσε περιχαρής ο Γ. Παπανδρέου από τη Λισαβόνα

Ο Γ. Παπανδρέου στη σύνοδο της λυκοσυμμαχίας
Ο Γ. Παπανδρέου στη σύνοδο της λυκοσυμμαχίας
Ευθεία απειλή στους λαούς και στο δικαίωμα να αντιπαλεύουν τον ιμπεριαλισμό και τους πολιτικούς τους εκφραστές, σε εθνικό και διεθνικό επίπεδο, αποτελούν οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ και η μετεξέλιξή του στη βάση του νέου στρατηγικού δόγματος που υιοθετήθηκε χτες και προχτές στη Λισαβόνα. Σ' αυτούς τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς, που στρέφονται ενάντια και στον ελληνικό λαό, η κυβέρνηση της Ελλάδας συμμετέχει ενεργά και για το συμφέρον της ντόπιας αστικής τάξης πυροδοτεί νέους ανταγωνισμούς και επικίνδυνες εντάσεις.

Χαρακτηριστική των όσων συζητήθηκαν και καταλήχθηκαν στη σύνοδο είναι η δήλωση του Ελληνα πρωθυπουργού την περασμένη Παρασκευή από τη Λισαβόνα. Οπως είπε ο Γ. Παπανδρέου, το νέο στρατηγικό δόγμα «αξιολογεί τις πολύ διαφορετικές πια απειλές που έχει η ανθρωπότητα, που έχουν οι χώρες μας» και σ' αυτές συμπεριέλαβε επί λέξει: «Τι σημαίνει για την ασφάλειά μας η κλιματική αλλαγή; Τι σημαίνει για την ασφάλειά μας η μεγάλη ροή προσφύγων; Οι ανισότητες που υπάρχουν, κοινωνικές και οικονομικές; Η έξαρση του φονταμενταλισμού, οι ακραίες πολιτικές θέσεις - κινήματα ανά τον κόσμο;».

Ο Γ. Παπανδρέου απαρίθμησε μία προς μία τις νέες «απειλές» που υιοθετεί η λυκοσυμμαχία σαν λόγους προληπτικής επέμβασης σε κράτη εντός και εκτός του ΝΑΤΟ. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται οι κλιματικές αλλαγές και η μετανάστευση, γέννημα θρέμμα της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, αλλά κυρίως «οι ακραίες πολιτικές θέσεις και τα κινήματα ανά τον κόσμο», στο φόντο των «οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων».

Με άλλα λόγια, ο Γ. Παπανδρέου, για λογαριασμό της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας ομολογεί ότι στο στόχαστρο του ΝΑΤΟ βρίσκονται τα λαϊκά κινήματα που γεννάει η εντεινόμενη καπιταλιστική εκμετάλλευση, η οποία οξύνει τις ταξικές αντιθέσεις σε κάθε χώρα και διεθνώς. Αυτά τα κινήματα βρίσκονται στο στόχαστρο του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το νέο δόγμα του, με σαφή στόχο να θωρακιστεί η εξουσία των μονοπωλίων και να καταπνιγεί έγκαιρα και αποτελεσματικά κάθε ριζοσπαστική φωνή που παλεύει για την ανατροπή της.

Κατά τα άλλα, στο περιθώριο της Συνόδου ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στη συνάντηση πήρε μέρος και ο πρόεδρος της Τουρκίας Α. Γκιουλ. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το Αιγαίο, άμεσα συνδεδεμένο με το ζήτημα της συγκυριαρχίας που προωθεί το ΝΑΤΟ, ενάντια στα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε και με την Γερμανίδα καγκελάριο Αν. Μέρκελ, με την οποία συμφώνησε να προωθήσουν το μηχανισμό στήριξης της ΕΕ για τη δανειοδότηση των χωρών - μελών. Μάλιστα, ο Γ. Παπανδρέου μετά τους ανέξοδους λεονταρισμούς των τελευταίων ημερών τάχτηκε υπέρ της συμμετοχής των τραπεζών και ιδιωτών στο μηχανισμό!


Περ. Κ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επί τάπητος οι εγκληματικές αποφάσεις του Σικάγο(2013-02-22 00:00:00.0)
Αποφάσεις για νέες επιθέσεις κατά των λαών(2010-11-23 00:00:00.0)
Για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, στο στόχαστρο οι λαοί(2010-11-21 00:00:00.0)
ΝΑΤΟ, εχθρός των λαών(2010-11-16 00:00:00.0)
Η λυκοσυμμαχία φουλάρει τις φονικές της μηχανές(2010-10-24 00:00:00.0)
Επιθετικό δόγμα κατά των λαών(2009-11-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ