Σάββατο 20 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το κάλπικο κλάμα

«Ο πιο σκληρός και πιο δύσκολος προϋπολογισμός των τελευταίων δεκαετιών κατατέθηκε χθες (...) Σκληρός για τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, που θα δουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται και πολλοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας (...) Η κυβέρνηση έχει μπροστά της έναν μονόδρομο (...) Τα φορολογικά βάρη θα αυξηθούν. Θα γίνουν περικοπές σε εισοδήματα εργαζομένων στις ΔΕΚΟ. Οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί θα επιβαρυνθούν επιπλέον από τις αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες. Ολα αυτά θα επιβαρύνουν κι άλλο τη χειμαζόμενη αγορά. Αναπτυξιακή διαδικασία δεν προβλέπεται να κινηθεί, καθώς το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων πέφτει και φέτος θύμα των περικοπών. Και σχεδόν μοναδική ελπίδα για αύξηση του εθνικού εισοδήματος εμφανίζεται η μείωση του ΦΠΑ στις τουριστικές υπηρεσίες» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Και το διά ταύτα

«Συστατικό στοιχείο της βάρβαρης αντιλαϊκής επίθεσης αποτελεί ταυτόχρονα η προκλητική κρατική στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, μέσα από τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, τα κίνητρα του αναπτυξιακού νόμου, την κρατική επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, την απελευθέρωση των αγορών και τις ιδιωτικοποιήσεις, την υποταγή του ΕΣΠΑ και του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στην ικανοποίηση των αναγκών τους.

Αυτός ο δρόμος που καταδικάζει το λαό οριστικά στην φτώχεια είναι μονόδρομος μόνο για την προστασία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Καμιά λαϊκή θυσία δεν θα πιάσει τόπο γιατί για την κρίση και το έλλειμμα ευθύνεται η υψηλή κερδοφορία, τα κίνητρα και οι φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου. Ο λαός μπορεί να εμποδίσει και να αποτρέψει την καταδίκη του, μόνο αν απορρίψει τα εκβιαστικά τρομοκρατικά διλήμματα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, τις στρατηγικές τους επιλογές, τον "ευρωμονόδρομο".

Καμία ανοχή, καμία συναίνεση. Εδώ και τώρα πρέπει να διαμορφωθεί παντού λαϊκό μέτωπο πάλης και αντεπίθεσης για την προστασία των ανέργων, των χαμηλοαμειβόμενων, της λαϊκής οικογένειας. Για την απόκρουση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής. Για τη ριζική αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ της λαϊκής εξουσίας, για δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού και όχι των μονοπωλίων» (από την ανακοίνωση του ΚΚΕ / μόνο στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ