Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Νέα πρωτοβουλία διεθνιστικής αλληλεγγύης

Τη Δευτέρα θα γίνει εκδήλωση για την αδελφοποίηση του ΕΚΛ με το ΕΚ Χεβρώνας

Οι ταξικές δυνάμεις εκφράζουν πολύμορφη αλληλεγγύη στον πολύπαθο παλαιστινιακό λαό (φωτ. παιδιά από την Παλαιστίνη απευθύνουν χαιρετισμό σε παλιότερη εκδήλωση του ΠΑΜΕ στο Σπόρτιγκ)
Οι ταξικές δυνάμεις εκφράζουν πολύμορφη αλληλεγγύη στον πολύπαθο παλαιστινιακό λαό (φωτ. παιδιά από την Παλαιστίνη απευθύνουν χαιρετισμό σε παλιότερη εκδήλωση του ΠΑΜΕ στο Σπόρτιγκ)
Μήνυμα αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό στέλνει η πρωτοβουλία αδελφοποίησης των Εργατικών Κέντρων Λάρισας και Χεβρώνας, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 15 του Νοέμβρη, σε εκδήλωση, στη Λάρισα. Στην εκδήλωση, που θα γίνει στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου, θα παραβρεθεί αντιπροσωπεία Παλαιστίνιων συνδικαλιστών από το Εργατικό Κέντρο Χεβρώνας. Θ' ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με διεθνιστικά τραγούδια από το συγκρότημα «ΝΟΣΤΟΣ».

Οπως τονίστηκε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου της διοίκησης του ΕΚΛ, οι Παλαιστίνιοι δεν είναι μόνοι τους στον αγώνα για τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα όρια του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Και επισημάνθηκε πως ο πολύχρονος ηρωικός αγώνας του παλαιστινιακού λαού κόντρα στους Ισραηλινούς και Αμερικανοευρωπαίους ιμπεριαλιστές αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους λαούς που υποφέρουν από την παγκόσμια κυριαρχία των ιμπεριαλιστών.

«Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας, το ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο της Λάρισας, εδώ και αρκετά χρόνια παρακολουθεί τα γεγονότα και τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη και εκφράζει συχνά και με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης», υπογράμμισε ο Θ. Βάιος, πρόεδρος του ΕΚΛ. «Πολλές φορές - πρόσθεσε - διοργανώσαμε παραστάσεις, διαδηλώσεις, συλλαλητήρια, πορείες συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό και καταδίκης της θηριωδίας του ισραηλινού στρατού. Συγκεντρώσαμε τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα, χρήματα για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τον αγώνα τους. To Σεπτέμβρη του 2003 ο τότε πρόεδρος του ΕΚ, Τάκης Τσιόγκας, επισκέφθηκε την Παλαιστίνη συμμετέχοντας στην αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, όπου έγινε και συνάντηση με τον Γιασέρ Αραφάτ».

Ο λαός μας είναι ενάντια στους ιμπεριαλιστές

Συνεχίζοντας ο Θ. Βάιος σημείωσε: «Η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει "ψυχή τε και σώματι" στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή. Είναι χαρακτηριστικές οι ελληνοϊσραηλινές στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν τελευταία, οι νέες που ετοιμάζονται, οι κάθε είδους διευκολύνσεις από την ελληνική στην ισραηλινή κυβέρνηση (π.χ., το λιμάνι του Αστακού) αλλά και η γενικότερη στρατιωτική και όχι μόνο συνεργασία που προωθείται.

Ολα αυτά είναι στην αντίπερα όχθη από αυτό που αισθάνεται ο ελληνικός λαός. Από αυτό που πιστεύει και πράττει η εργατική τάξη της χώρας μας. Είναι μια στάση ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στην πολιτική των "ίσων αποστάσεων" απέναντι σε θύτες και θύματα, που τηρούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις είτε του ΠΑΣΟΚ είτε της ΝΔ. Θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε ακόμα περισσότερο την αλληλεγγύη μας μέχρι την τελική νίκη του παλαιστινιακού λαού γιατί για μας η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι χρέος και ταξικό καθήκον, γιατί η νίκη του κάθε λαού, όπως της Κούβας, του Ιράκ, της Β. Κορέας κλπ. ενάντια στους ιμπεριαλιστές, αποτελεί νίκη για όλους όσοι αγωνίζονται και παλεύουν για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζει τα εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων(2022-08-11 00:00:00.0)
Στο πλευρό του αγωνιστή Παλαιστινιακού λαού(2017-03-22 00:00:00.0)
Εμπρακτη έκφραση της αλληλεγγύης(2008-12-31 00:00:00.0)
Νέες διαδηλώσεις σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Λάρισα, Χανιά(2006-07-15 00:00:00.0)
Στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού(2000-12-01 00:00:00.0)
Λαϊκή ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στον αγώνα της Παλαιστίνης(2000-10-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ