Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ - ΤΟΥΡΚΙΑ
Υποκριτικές δηλώσεις Ερντογάν

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.--

«Επικίνδυνη ιδέα» χαρακτήρισε χτες ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τα σενάρια για τη διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου έπειτα από τη συνάντησή του με τον ασκούντα χρέη Προέδρου Γιακούπ Κρασνίκι στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της διήμερης επίσκεψής του στο προτεκτοράτο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος πρόσθεσε μάλιστα πως τέτοια σενάρια περί επαναχάραξης των συνόρων στα Βαλκάνια είναι «απαράδεκτα και επιζήμια» για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Φυσικά η δήλωση αυτή είναι υποκριτική καθώς το Φλεβάρη του 2008 έσπευδε να κάνει την Αγκυρα τη δεύτερη χώρα που αναγνώρισε την «ανεξαρτησία» του προτεκτοράτου, δηλαδή να στηρίξει τα ιμπεριαλιστικά σχέδια της επαναχάραξης των συνόρων, που βέβαια κορυφώθηκαν με την ιμπεριαλιστική επέμβαση που ολοκλήρωσε το διαμελισμός της Ενιαίας Γιουγκοσλαβίας.

Σε άλλο σημείο, ο Ερντογάν τάχθηκε υπέρ της ακόμη μεγαλύτερης οικονομικής ακόμη και «στρατιωτικής» όπως είπε συνεργασίας ανάμεσα σε Αγκυρα και Πρίστινα.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις πρόωρες γενικές εκλογές που ορίστηκαν για τις 12 Δεκέμβρη λέγοντας ότι η διεξαγωγή τους «είναι καλή είδηση γιατί θα ενισχύσει τη δημοκρατία» στο προτεκτοράτο.

Ο Κρασνίκι από την πλευρά του αρκέστηκε να εξάρει πρότερες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου περί των πιέσεων που ασκεί η Αγκυρα σε μουσουλμανικές χώρες για αναγνώριση του προτεκτοράτου από περισσότερες χώρες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ